Prošetate li u subotu navečer rivom, nemojte se prepasti. Mrak je dio globalne akcije

Grad Šibenik i ove se godine pridružuje globalnoj akciji Sat za planet Zemlju. U subotu u 20,30 sata na jedan sat bit će isključena javna rasvjeta na šibenskoj rivi s ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima diljem svijeta.

WWF, svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira ‘Sat za planet Zemlju’.

Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, u subotu s početkom u 20,30 sati isključe svjetla na jedan sat.

Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u ‘Satu za planet Zemlju’, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od sedam tisuća gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova.

– Pozivamo sve građane da se pridruže akciji – poručili su iz šibenske gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.