Sjećanja ne blijede

Provjerite bogat program povodom obilježavanja rođendana Dražena Petrovića

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića. U sklopu programa održat će se tradicionalni  košarkaški turnir ‘Sjećanje na Dražena’ te atletske utrke ‘Šibenskih deset’ i ‘Draženova četvorka’, a pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza, održat će se i Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

U subotu 19. listopada s početkom u 9.30 sati na šibenskoj rivi startat će i dječja utrka, dok će se službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju održati s početkom u 10.25 sati na Trgu Pavla Šubića I. Start utrke na deset kilometra ‘Šibenskih deset’ predviđen je u 11 sati, dok će se ‘Draženova četvorka’ trčati od 12.30 sati.

Sve informacije o utrkama dostupne su na web stranici http://sibenik.run/

Košarkaški turnir za predkadete ‘Sjećanje na Dražena’ odvijat će se u subotu i nedjelju u dvorani OŠ Petar Krešimir IV, a sudjelovat će ekipe KK Zadar, KK Split, KK Vodopad Jajce te organizatori turnira OKK Dražen Petrović.

Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u utorak 22. listopad s početkom u 10.30 sati kada će u zrak biti puštena 55 balona u znak sjećanja na Dražena.

Kao i lanjskih godina, na zgradi Gradske uprave bit će izvješen dres  dimenzija 7 puta 5 metara, verzija najpopularnijeg Draženovog  dresa iz vremena dok je igrao za Šibenku, a kojeg je izradila dizajnerica Karmen Herceg.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.