Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Šibeniku: ‘Spremni smo za jačenje suradnje dviju zemalja’

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj Susumu Kiyosawa danas je u službenom posjetu Šibeniku u sklopu kojeg se sastao s gradonačelnikom Željkom Burićem.

Gradonačelnik je prvog tajnika Kiyosawu upoznao sa strateškim projektima na području grada Šibenika s naglaskom na gospodarskim potencijalima Poduzetničke zone Podi te razvoju modernih tehnologija.

– Podi su površinom najveća gospodarsko-industrijska zona u Hrvatskoj, odličnog prometnog položaja te kompletno infrastrukturno opremljena. Sama poduzetnička  zona je  usredotočena na proizvodnju kao impuls našeg gospodarskog rasta s ciljem povlačenja upravo takvih ulagača. Grad Šibenik svoju budućnost temelji na razvoju modernih tehnologija i IT-a kroz uspostavu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, ali i razvoju studijskih programa u kojima će se mladi educirati za rad u zanimanjima 21. stoljeća – kazao je gradonačelnik.

Također, razgovarali su i o razvoju šibenskog turizma te planiranim investicijama u turizmu, a gradonačelnik je istaknuo kako Šibenik bilježi porast broja dolazaka turista s azijskog područja te vjeruje kako će ta brojka i rasti s obzirom da je Šibenik među rijetkim gradovima u svijetu s čak dva UNESCO-va spomenika kulture i dva nacionalna parka. Kiyosawa zahvalio je gradonačelniku na primanju te je istaknuo spremnost Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj za jačanjem daljnje suradnje između dviju zemalja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.