Radio Šibenik mijenja vlasnika: Zaljubljenik u lov na velike ribe ulovio kapitalca od 50 godina

Poduzetnik iz Sesveta, 57-godišnji Bruno Dragičević, zaljubljenik u lov na velike ribe, novi je većinski vlasnik Županijskog radio Šibenika. On je, kako u dopuni svog izvješća piše stečajni upravitelj Ivan Rude, u stečajnom postupku NCP Remontnog brodogradilišta, na javnom natječaju, otkupio poslovne udjele u Županijskom radio Šibeniku.

Rude navodi i kako mu je dostavljen solemizirani ugovor o toj transakcijji te da nema sumje tko je sada većinski imatelj udjela u vlasničkoj strukturi Županijskog radio Šibenika. Temeljem tih činjenica Rude će korigirati stečajni plan Radio Šibenika i u njega ugraditi ime Bruna Dragičevića te očekuje da sud da razuman rok u kojem će Dragičević moći dostaviti sve potrebne izjave i dokumente, potrebne za stečajni plan.

Foto: HRT (Boris Županović i Bruno Dragičević)
Foto: HRT (Boris Županović i Bruno Dragičević)

Novi većinski vlasnik Radio Šibenika javnosti je poznat iz afere bespravne izgradnje restorana na Ravnom Žaknu u Nacionalnom parku Kornati. Taj restoran izgradila je Marina Hramina u kojoj je Bruno Dragičević jedno vrijeme bio direktor. Ta gradnja je počela 2010. godine, kada je investitor od građevinske inspekcije dobio rješenje o obustavi radova, pa u siječnju 2011. rješenje o uklanjanju objekta, a u ožujku 2011. Državnom odvjetništvu podnesena je i kaznena prijava protiv investitora. Dragičević je tada u medijima govorio da imaju građevinsku dozvolu iz 1987. godine te priznavao jedino da su, možda, malo izišli izvan gabarita i betonirali terasu.

Šibenska policija izvijestila je 6. travnja 2012. godine da je 51-godišnji Zagrepčanin kao odgovorna osoba investitora od kraja rujna 2010. do početka lipnja 2011., nakon rušenja postojećeg ugostiteljskog objekta izgradio zamjenski ugostiteljski objekt s gospodarskim objektima koji bitno odstupa od izdane lokacijske dozvole nadležnog ministarstva i potvrde glavnog projekta nadležnog Upravnog odjela Šibensko-kninske županije. Sumnja se da je investitor tvrtka Marina Hramina takvim protupravno izgrađenim objektom sebi nezakonito priskrbila oko 6,8 milijuna kuna.

Podsjetimo, Trgovački sud u Zadru 3. svibnja 2016. godine obustavio je predstečajnog postupka Županijskog radio Šibenika jer je je račun bio u blokadi i bili su ispunjeni svi uvjeti za pokretanje stečajnog postupka. Na izvještajnom ročištu utvrđen je dug Radio Šibenika, koji je stečajni upravitelj prihvatio, u iznosu 2.638.240,31 kunu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.