Radionica u sklopu projekta KREŠIMIR donosi brojne mogućnosti za organizacije civilnog društva

Održavanjem dvodnevne radionice na temu ‘Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva’ 24. i 25. siječnja s početkom u 10 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Tema radionice je informiranje o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih i EU izvora te metodama izrade nacrta projekata za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održat će je predstavnici Udruge mladih Mladi u EU.

Program će započeti u četvrtak kada će sudionici radionice dobiti uvid u mogućnosti koje organizacije civilnog društva imaju na raspolaganju za financiranje iz nacionalnih fondova te fondova Europske unije. Također, biti će upoznati s metodama izrade nacrta projekta za organizacije civilnog društva u sklopu Europskog socijalnog fonda.

– U petak 25. siječnja slijedi praktični dio radionice koji će obuhvatiti primjere ispunjavanja Obrasca A, koji se ispunjava prilikom prijave na natječaje Europskog socijalnog fonda. Praktičnim radom proći će se i simulacija izrade proračuna projekta te izbjegavanje nepravilnosti u javnoj nabavi. Završni blok odnosit će se na planiranje održivosti projekta te ključne termine i izazove za uspješno provođenje EU projekata – izvijestili su iz Tvrđave kulture.

Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine financiranja organizacija civilnog društva, a prijaviti se mogu prijaviti na vera@tvrdjava-kulture.hr.

Podsjetimo projekt ‘KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR’ započeo je 29. listopada prošle godine s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih – ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, a vrijedan je ukupno 737.252 kuna, od čega je iznos od 626.664 kuna sufinanciran sredstvima EU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.