Radojka Danek ispitat će postoji li razlog da TEF ode u stečaj

Trgovački sud u Zadru imenovao je Radojku Danek za privremenu stečajnu upraviteljica koja u roku od mjesec dana treba ispitati postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka nad poduzećem te ima li TEF imovine kojom bi se mogli pokriti troškovi postupka i dijelom vjerovnici. Rok za to, kao i nedavno za NCP je 30 dana.

U rješenju Trgovačkog suda navodi se da je već održan takozvani prethodni postupak, kojeg je zbog blokade računa zatražila FINA, radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad  TEF-om.

Na prvom ročištu, u lipnju, direktor TEF-a Neven Baus naveo je da poduzeće  posluje, da ima zaposlenih i da će nastaviti poslovanje te podmiriti dugove u tijeku trajanja prethodnog postupka, a da je žiro račun u blokadi zbog oko 14 milijuna kuna. Kako  u međuvremenu sudu nije dostavio tražene dokaze o otklanjanju stečajnog razloga, sud je morao imenovati privremenog stečajnog upravitelja koji će ispitati ima li stečajni dužnik imovine kojom bi se mogli pokriti troškovi postupka i dijelom vjerovnici.

Podsjetimo, prostor TEF-a je top tema svake sjednice Gradskog vijeća, a na posljednjoj radnoj, prije desetak dana gradonačelnik Željko Burić kazao je da Grad Šibenik doslovce moli državu da taj atraktivni prostor, koji je GUP-om planiran za razvoj i grada i turizma, ne prodaje parcijalno te je najavio nove razgovore s ministarstvima kojima TEF duguje novac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.