Restović vjeruje Bumbaku: Poziva Burića da objavi financijsko stanje Šibenika

Iz šibenskog SDP-a pozvali su danas gradonačelnika Željka Burića da hitno sazove sjednicu Gradskog vijeća i javnosti potvrdi ili demantira izjave Matije Bumbaka, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo da je bankrot Grada pred vratima, da je proračun prenapuhan te da je upitno funkcioniranje grada i gradske uprave

– Nemam nikakvog razloga da sumnjam u riječi pročelnik s obzirom da je najvjerojatnije najbolje upućen u cjelokupno stanje u gradskoj upravi i gradskim firmama, a pogotovo u stanje financija. Iz tog razloga zahtijevamo od gradonačelnika Šibenika da hitno sazove sjednicu Gradskog vijeća kako bi se svi vijećnici upoznali s financijskim stanjem u Gradu i kako bi raspravili i našli rješenja kako dalje, rekao je Tonči Restović, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Šibenika.

Restović je i zamolio gradonačelnika da se što prije obrati javnosti i jasno kaže kakvo je trenutno stanje računa Grada Šibenika, koje su dugoročne i koje kratkoročne obveze te ima li plan kojim će od prihoda uspjeti ispoštovati sve financijske obaveze Grada.

– Upozoram i gradsku upravi, ali i direktore gradskih firmi da im ne padne na pamet uvoditi nove namete ili povećavati postojeće kako bi iz džepova građanki i građana pokrivali minuse u blagajni, a koji nastaju, najvećim dijelom, zbog zapošljavanja stranačkih poslušnika, apelirao je Restović, dodavši kako su financije gradske uprave i gradskih poduzeća teme od izravnog utjecaja na kvalitetu života građanki i građana Šibenika.

tonci restovic0902-2

Restović je naglasio kako u SDP-u ne mogu znati je li Grad pred bankrotom ili nije jer nemaju uvid u gradske financije, ali je dodao kako je njihov vijećnik Joško Šupe i ranije upozoravao da nije dobro kako se troši gradski novac i da je to dugoročno neodrživo.

– Nedavno smo svjedočili izmišljenom novom nametu od strane Gradske čistoće, a vjerujem da takvih novih nameta ili povećanja starih još ima u pripremi, rekao je Restović.

Ponovio je kako ne može uopće sumnjati u riječi pročelnika za gospodarstvo koji je sigurno upoznat do detalja u financije Grada.

– Ne mogu komentirati činjenicu da je pročelnik sve ovo rekao u trenutku kada je jasno da odlazi iz gradske uprave. Izjava je definitivno posljedica razmimoilaženja u kadrovskoj politici HDZ-a, ali kada je sve to izrečeno od pročelnika za gospodarstvo stvar postaje alarmantna. Pretpostavljam da je njegov stav oko financija relevantan i točan jer je osoba koja se primarno ne bavi politikom, a poznato je da političari znaju pretjerivati u svojim stavovima, tvrdi Restović.

Podsjetio je kako je i nakon mandata Nede Klarić, Ante Županović naišao na ogromnu rupu u proračunu od 37 ili 39 milijuna kuna.

-Ništa novo se neće dogoditi kada na sljedećim izborima osvojimo vlast u Gradu Šibeniku. Ponovno ćemo mi naći rupu u financijama Grada i ponovno ćemo to rješavati, zaključio je Restović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.