Ronilački klub Dolac, studenti VUŠ-a i brojni volonteri ‘dali ruku’ za čisto podmorje

Foto: Zlatko Ibar Ibrahimović

U organizaciji Ronilačkog kluba Dolac u subotu je održana eko akcija čišćenja podmorja šibenske rive na potezu od kafića Domald do Domina. Veleučilište u Šibeniku se kao partner uključilo u taj projekt i podržalo eko akciju ističući svoju ulogu u lokalnoj zajednici i društvenu odgovornost.

S dolačkoga dna, u gomilama otpada, izvučene su hrpe automobilskih guma, staklenog otpada, dijelovi inventara obližnjih kafića pa i protuavionski metak.

Studenti VUŠ-a predvođeni profesoricom Tanjom Radić Lakoš sudjelovali su u akciji čišćenja podmorja kao volonteri, a prvenstveno su pomagali roniocima u prihvatu prikupljenog i sortiranog otpada na brodovima i s rive. Na radionici u večernjim satima prodekanica za nastavu Tanja Radić Lakoš održala je predavanje o zaštiti voda te očuvanju mora i podmorja, a potom je organiziran kviz s bogatim nagradama i večernje druženje.

Foto: Zlatko Ibar Ibrahimović
Foto: Zlatko Ibar Ibrahimović

Ekološka akcija ‘ScubEco Days’ prva je od četiri planirane manifestacije, koja će se održati u Šibeniku u organizaciji Ronilačkog kluba Dolac – Šibenik, Mare Navis d.o.o, Mediterraneo Sub DC kao i baze ‘Emergensea’ Šibenik.

– Ponukani odličnim odazivom naše prve prošlogodišnje eko akcije pod nazivom ‘Zaroni za Dolac’ odlučili smo se organizirati četiri godišnje manifestacije i time maksimalno pridonijeti očuvanju i zaštiti podmorja kao i obale,te kao novoosnovani Klub iskoristili bi ovu prigodu za upoznavanje i druženje s ostalim klubovima koji djeluju u Hrvatskoj i šire – poručili su iz RK Dolac.

dolac eko6 dolac eko8 dolac eko9 dolac eko10 dolac eko11 dolac eko13 dolac eko14 dolac eko15

Foto: Zlatko Ibar Ibrahimović
Foto: Zlatko Ibar Ibrahimović

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.