Rudolf Štefan na prijemu kod gradonačelnika: Sretan sam, radim što volim u gradu u kojem sam rođen

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem primio je danas chefa Rudolfa Štefana, vlasnika restorana Pelegrini u Šibeniku. Restoran Pelegrini već je godinama na samom vrhu hrvatskog ugostiteljstva i gastronomske ponude koja se bazira na lokalnim namirnicama šibenskog kraja i njegove okolice.

– Restoran Pelegrini i chef Rudolf Štefan svojim su radom i trudom grad Šibenik učinili prepoznatljivom gastronomskom destinacijom u proteklih nekoliko godina. Priželjkujem da u našem gradu bude što više takvih ugostitelja koji će razvijati specifičnu i autohtonu gastronomsku ponudu našeg kraja. Čestitam im na svemu što su postigli tijekom 10 godina rada, na sjajnoj promociji Šibenika, a vjerujem kako će i dalje, zahvaljujući profesionalizmu i entuzijazmu, biti jedan od ponajboljih restorana u Hrvatskoj, kazao je gradonačelnik Burić.

IMG_7365

Restoran Pelegrini prošle godine proslavio je 10. godišnjicu rada, a chef Rudolf Štefan gradonačelniku se zahvalio na podršci i čestitkama te najavio kongres Chefs’ Stage koji će organizirati sredinom ožujka u Šibeniku.

– Moja misao vodilja već godinama je da sam sretna osoba što radim posao koji volim u gradu u kojem sam rođen. Tako smo, u povodu 10. godišnjice rada, odlučili organizirati kongres koji će okupiti svjetsku elitu kojoj je gastronomija, ugostiteljstvo i hotelijerstvo posao, ali i život. Želimo svjetskim chefovima približiti mediteransku kuhinju te povezati sve sudionike gastronomske i ugostiteljske scene i kreirati platformu na kojoj će se raspravljati o gastronomiji, ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu. U dva dana održat će se mnogi masterclassovi, kulinarske radionice i gala večere na predivnim lokacijama u gradu i izvan njega u netaknutoj prirodi, istaknuo je Štefan.

IMG_7360

Već dvije godine zaredom po izboru ‘Dobri restorani’ Rudolf Štefan proglašen je najboljim chefom Hrvatske, dok je restoran Pelegrini tri godine na istom izboru proglašavan najboljim restoranom Hrvatske i Dalmacije što je samo dio brojnih nagrada struke kojima se ovaj šibenski restoran i njegov tim mogu pohvaliti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.