Sastavima pokazali koliko vole malog Matu: Učenici iz Tina Ujevića obilježili Međunarodni dan bijelog štapa

U Osnovnoj školi Tina Ujevića obilježili su Međunarodni dan bijelog štapa kroz niz aktivnosti.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, a cilj aktivnosti koje su proveli kroz cijeli tjedan bio je razviti kod djece osjetljivost za problematiku slijepih i slabovidnih te razvoj empatije i prihvaćanja različitih kao osnove zdravog društva.

– Tema ovogodišnjih aktivnosti je bila : Krećem se,igram i stvaram zatvorenih očiju. Najveći dio aktivnosti provele su se na satu TZK gdje su se učenici s povezom na očima dodavali loptom,kotrljali loptu po podu,kuglali,kretali se po dvorani navođeni glasom, prenosili ping-pong lopticu u žlici i slično. Na satu Likovne kulture u kolažu su izrađivali portrete, lišće i druge motive, a na satu Hrvatskog jezika opisivali prijatelja čija su vanjska obilježja istražili opipavanjem. Posebno veselo ovih dana bilo je u 4.a .

bijeli bijeli1 bijeli2 bijeli3

Sastavcima ‘Moj prijatelj Mate’ učenici 4.a razveselili su svog prijatelja iz razreda pokazavši mu koliko ga vole i podržavaju. Mate im je uzvratio preuzevši ulogu DJ-a puštajući svoje najdraže pjesme na satu razrednika. Aktivnostima razredne nastave pridružili su se i učenici 8.a koji su se bavili brojevima na Brailleovom pismu – formirali su ih slaganjem pribadača, poručili su iz škole.

 

OŠ Tina Ujevića – Šibenik

15.10. je Međunarodni dan bijelog štapa kojeg smo u našoj školi obilježili provodeći različite aktivnosti kroz cijeli tjedan. Cilj svih aktivnosti bio je razviti kod djece osjetljivost za…

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.