SDP rad šibenske gradske uprave ocijenio godinom nečinjenja, a proračun megalomanskim

Rad šibenske gradske vlasti, uključujući i njezine tvrtke, Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare, kao godinu nečinjenja.

– Pokušamo li se sjetiti barem jedne odluke koja se direktno ticala života građana onda se sjetimo povećanja cijene usluge za odvoz smeća, a vidimo da na sličan način godina i završava. Problem s nečinjenjem je da ono kad-tad dođe na naplatu i da rezultira stagnacijom i nazadovanjem, rekao je Restović dodavši kako mu je posebno žao što ih je HDZ, pokušajem opstrukcije i zatiranja demokracije na sjednici Gradskog vijeća, podsjetio tko su oni zapravo.

HDZ-u je Restović zamjerio i stranačko kadroviranje i stranačko zapošljavanje za koje je ustvrdio da su u ovoj godini jako dobro radili.

– Stranačka kadroviranja i zapošljavanja nekvalificiranih stranačkih poslušnika, pošto sam po prirodi optimist, nadam se da su bila samo zastranjivanja u ovoj godini, iako mi svi kažu da to nije tako. Nema nas puno u Šibeniku i kad shvaćamo politiku da ona služi samo za uhljebljivanje možemo doći samo do rezultata koji vidimo danas i da se mladi ljudi nemaju gdje zaposliti. Pretvaramo se u grad konobara i čistačica, zaključio je Restović, podsjetivši kako su sve stvari koje je radila administracija bivšeg gradonačelnika Županovića bile vidljive nakon nekoliko godina pa će tako i svi rezultati nečinjenja aktualne administracije biti vidljivi za nekoliko godina.

restovic i supe1

Govoreći o rebalansu i proračunu Šibenika za sljedeću godinu, koji je usvojen na prošloj sjednici s koje su prije radnog dijela otišli svi vijećnici oporbe, Joško Šupe, predsjednik županijskog SDP-a i šibenski vijećnik, komentirao je kako se iz tih dokumenata vidi kontinuitet vlasti.

– Imate dio ‘zavuci ruku u džep’, ovaj puta je to džep poduzetnika s nerazumnim povećanjem cijene odvoza smeća, drugi je red neispunjenih obećanja, konkretno Spomen soba Ive Brešana izbačena je u rebalansu, a nema je ni u proračunu za naredna razdoblja, kazao je Šupe.

Komentirao je i gradonačelnikove riječi o vraćanju naslijeđenih dugova Grada, kao laž iz usta nekoga tko kontinuirano gomila dugove tijekom svoje profesionalne karijere, a za suficit u proračunu ustvrdio je kako je činjenica, ali ne kao rezultat racionalnog upravljanja rashodima, nego neinvestiranja.

– Razvojni dio proračuna je 6 milijuna kuna, a time smo se, bez namjere da ikoga vrijeđam, sveli ispod jednoga Sinja. Povijesni proračun Šibenika, prvi put preko 300 milijuna kuna, rezultat je megalomanije. Podizanje 25 milijuna kuna kredita za Poljanu lijepo je PR-ovski upakirano, ali nas brine kada svi ti projekti budu realizirani odakle će se sve to financirati. Tu će se morati plaćati zaposlene, režije i mi ćemo morati dizati kredite da bi to plaćali, upozorio je Šupe dodajući zrno sumnje u realizaciju povijesno velikog proračuna, jer smo, kako je rekao, u svim proteklim godinama najbliže planiranome bili smo na 70 posto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.