Sedmo izdanje Kulturaljke uz veliki koncert Hladnog piva u Šibeniku

Pred nama je sedmo izdanje kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka 2017 Šibenik. Ovogodišnje izdanje počinje već ovog četvrtka, 30. ožujka, programom u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’, nastavlja se na istom mjestu 13. travnja, dok se veliko finale očekuje na koncertu uz headlinera Hladno pivo u hangaru nekadašnje vojarne Bribirski knezovi, također, u Šibeniku.

U prodaju je pušten limitiran broj ulaznica po cijeni od 60,00 kuna koje se mogu kupiti na nekoliko lokacija u Šibeniku ( caffe bar Azimut, caffe bar Bono, caffe bar Baldekin) te online, odnosno putem Entrio sustava.

U međuvremenu, organizatori Kulturaljke 2017, članovi Udruge P.A.R.K. pozivaju na niz zanimljivih događanja I jedan warm up party.

Predstavnici udruga za mlade s područja Benkovca, Sinja I Dubrovnika sudjelovat će u tribini pod nazivom ‘Prostor je bitan…’ Koja će se održati 30. ožujka (četvrtak) u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ s početkom u 17 sati.

-Tema tribine je odnos između lokalne samouprave i udruga za mlade u Šibeniku i problem nedostatka adekvatnog prostora za konkretno i kreativno izražavanje mladih. Gosti tribine iznijet će svoje pozitivne priče o uspješnim suradnjama s gradskim vlastima u svojim sredinama temelje kojih su dobili potrebne prostore za izražavanje i  rad – pojašnjavaju organizatori Kulturaljke čiji se ovogodišnji program nastavlja u travnju u istoj atmosferi – aktivno I afirmativno.

Idućeg mjeseca, 13. travnja, također u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku održat će se druga tribina koja će zaokružiti kulturni dio programa Kulturaljke 2017, a riječ je o tribini pod nazivom ‘Ipak se može – mladi I poduzetni u Šibeniku’.

– Ugostit ćemo mlade, kreativne i uspješne ljude koji su postigli to da u Šibeniku svoje hobije pretvore u poslove od kojih žive. Gosti predavači su Martina Gracin, Danijel Hrg, Tonko Mikulandra i Borna Škornjak – navode iz P.A.R.K.-a s naglaskom na početak tribine u 18 sati.

Između tribina, organizatori su se pobrinuli za pauzu uz glazbeno zagrijavanje za veliko finale. Warm up party ostavljen je za 8. travnja kada u Šibenik stiže electro punk bend Baden Baden.

 

 

 

U svibnju 2013. godine izbacuju svoj prvi EP koji se brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima „Honigmond“ i „It’s You“ te pokupio odlične kritike. U rujnu 2015. godine izbacuju prvi singl „Of fear“ kojim najavljuju svoj prvi studijski album „La Drogue“ koji je svjetlo dana ugledao početkom travnja 2016. Posljednjih godinu dana Baden-Baden rado je viđen gost mnogih klubova i festivala u regiji.

 

Uz odličnu svirku “Badenovaca” na zabavi zagrijavanja za Kulturaljku dijelit će se promo materijali i organizirati nagradne igre za sve posjetitelje u kojima će se natjecati za ulaznice za veliki koncert Hladnog Piva i društva – poručuju organizatori.

Nakon završetka kulturnog dijela Kulturaljke koji se prvenstveno odnosi na progovaranje o temama zajedničkim mnogim lokalnim sredinama zbog čega bi se sadržaj Kulturaljka vrlo lako mogao preslika u bilo koji drugi grad, slijedi ono što se ne može dobiti nigdje drugdje već samo u Šibeniku.

Dakako, radi se koncertnom spektaklu u hangaru vojarne koji ove godine podrazumijeva nastup headlinera, Hladno pivo uz nastup mladih snaga iz benda Spectrum, tu su još kultni šibenski rokeri iz ’90.-tih, The String te Azra tribute bend Fantom slobode koji će svirati najbolje od Azre povodom 35 godina od izdavanja njihovog epohalnog izdanja Ravno do dna.

Četiri benda održat će svoje žestoke punk rock svirke, a svaki je zanimljiv na svoj način – tvrde iz P.A.R.K.-a.

Podsjećamo, Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljem poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te s namjerom da se izbori za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku.

U sklopu Kulturaljke do sada smo organizirali brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerte kroz koje smo mladim kreativnim sugrađanima dali prostor i priliku da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike. Ukazivali smo lokalnoj samoupravi na problem nedostatka prostora, skupljali potpise potpore i davali realne ideje za rješavanje problema. Koncertni dio programa održavali smo na različitim napuštenim i derutnim lokacijama u i oko Šibenika da pokažemo njihov potencijal za buduće prostore koji bi mladi odlično iskoristiti – riječi su organizatora koji od svojih ciljeva i nauma ne odustaju ni u sedmoj godini borbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.