Senka Dodig napisala je najbolju kratku priču i osvojila prvu nagradu na ‘KuŠinu’

Priča Šibenčanke Senke Dodig ‘Što ćeš sutra za ručak, Ante’ osvojila je prvo mjesto na nagradnom natječaju šibenske knjižnice ‘KuŠin’ za neobjavljenu najbolju kratku priču s temom vezanom za Šibenik. Tročlani žiri u sastavu Živana Podrug, Omer Rak i Hamida Šarić ove je godine birao između 34 priče, a zanimljivo je da čak dvoje autora od troje nagrađenih nije iz Šibenika.

– Bračno zlostavljanje žena nikad nije bilo omeđeno ni vremenom ni prostorom, bilo ga je oduvijek pa je i ovdje kod nas, u ovom našem kamenom gradu pod forticom. O tome je ova znalački ispripovijedana priča i to na dobroj staroj šibenskoj parlatini – kazala je Podrugu o prvonagrađenoj priči.

Druga nagrada  pripala je priči ‘Vječna ljubav šibenske Penelope’ autorice Renate Dobriš iz Kaštel Sućurca, a čekanje koje postaje ontološkom matricom ljubavi tema je priče koja će osvojiti srca mnogih. Drugu godinu zaredom nagrađen je i Dražen Filošević iz Slavonskog Broda koji je za priču ‘Nova poruka’ osvojio treće mjesto.

Najbolji radovi osvojili su novčane nagrade, pa je tako pobjednica osvojila 3.000 kuna, drugoplasirana 2.000 kuna, dok je trećem mjestu pripala nagrada od 1.000 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.