ŠI oporba opet napustila Gradsko vijeće. Otpao im Dobra

Gradski vijećnici ujedinjene šibenske oporbe, svi osim Antona Dobre, napustili su danas opet Gradsko vijeće nakon što im nije izglasana odluka o izmjeni Poslovnika u dijelu u kojem se regulira trajanje vijećničkih pitanja. U raspravi su sudjelovali svi iz oporbe naglašavajući kako je glavni problem taj što Poslovnik svakom vijećniku određuje pravo na dva pitanja u trajanju do dvije minute, a predsjedniku Vijeća se daje diskrecijsko pravo da procijeni hoće li ili neće produljiti trajanje ‘aktualca’.

Nakon glasanja o točci koja nije prošla, oporba je napustila sjednicu i više nisu sudjelovali u radu Gradskog vijeća. Svi, osim Antona Dobre.

– Evo, svjedoci smo da se opet moramo javljati iz Pjongjanga. Mislim da bi naš gradonačelnik, da bi Kim Jong Un bio oduševljen načinom kako se radi na Gradskom vijeću, a da bi brojni drugi članovi HDZ-a također bili potencijalni kandidati da pod Kim Jong Unom budu gradonačelnici. Mislim da je žalosno ovo što se događa, da je HDZ u 21. stoljeću toliko nazadan i natražan da ne želi uvesti demokraciju. Ono čega se oni zapravo boje je da se boje jake i ujedinjene oporbe koja će ipak morati uvesti Šibenik u Europu i u 21. stoljeće – kazao je Mostov Ivo Glavaš.

Na novinarski komentar kako više nisu jedinstveni, Glavaš je konstatirao kako se onaj koji je ostao na sjednici sam razotkrio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.