Šibenčani, pokažite veliko srce i pomozite Krešimiru kojem je prijeko potreban vertikalizator

Šibenčanin Krešimir Parat s tri godine obolio je od meningoencefalitisa, a od tada se nalazi u vigilnoj komi. Uskoro je uslijedila svakodnevna borba. Kako bi mu život bio barem malo olakšan prijeko mu je potreban takozvani vertikalizator, odnosno stajalica Horizon. Vertikalizator omogućava lakše disanje, uklanja spazam, a istovremeno mu pridržava glavu koju ne može držati sam. Njegova majka, Jelena Parat kazala nam je u potpunosti ovisan o tuđoj pomoći.

– Krešo je u potpunosti ovisan o tuđoj pomoći, a vertikalizator bi i njemu i nama olakšao dane, no on košta  42 tisuće kuna, kaže Jelene.

No, Šibenik ponovo pokazuje veliko srce. Nacionalni park Krka za Krešimira je već izdvojio 16 tisuća kuna, a palačinkarnica Roll’n’Joy odlučila je pomoći prikupiti još 26 tisuća kuna za kupnju vertikalizatora. Simona Fuzul, voditeljica palačinkarnice, kazala nam je kako su za Krešinu priču čuli upravo u Dalmare centru.

– Imali smo priliku upoznati Krešinog tatu, koji nam je ispričao sve, te smo se osjetili pozvanima pomoći našem vršnjaku, priča.

Zato su osmislili ‘humanitarni tjedan’ u trajanju od 27. veljače do 3. ožujka, u kojem će 10 posto  iznosa svakodnevnog prometa, kao i deset posto iznosa od konobarskog ‘bakšiša’ proslijediti upravo Krešimiru.

– Želja nam je bila omogućiti posjetiteljima ugodnu večer s humanitarnim karakterom. Želimo podići Šibenik na noge, jer znamo da se može prikupiti novac za Krešu. Planiramo staviti i teglice s natpisom broja žiro računa, tako da posjetitelji novac mogu ubaciti odmah ili uplatiti na račun. Uz to, pripremamo jedno iznenađenje u petak o kojem ćete biti obavješteni. Dođite, uživajte u večeri s prijateljima i pomozite našem Kreši, zaključuje Simona.

Ukoliko želite pomoći Krešimiru, a niste u mogućnosti doći u palačinkarnicu, donosimo vam podatke za uplatu.

PBZ Banka,

HR 74234000 931025 77168, račun na ime Jelena Parat

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.