Šibenčani u potrazi za cvijećem na pijaci: Draži mi je Dan žena, al j*** ga, ona voli Valentinovo

Dan zaljubljenih je, na šibenskoj pijaci sve je puno cvijeća, a cijene rastu u nebo. Jednu crvenu ružu bez celofana možete kupiti za 15 kuna, dok je ona bez celofana 20 kuna. Buket od pet ruža koštat će vas 120 kuna, dok ćete za buket orhideja izdvojiti 20 kuna manje.

– Rano je, i puše bura, pa van ne znan reć kako će ići prodaja. Oko 11 uri znat ćemo sve. Mi se uvik nadamo da će prodaja bit dobra, kaže Ive.

7

U cvjećarnici ‘Gorana’ danas se povećao broj radnika, a i sami kažu da očekuju dosta posla.

– Danas je, kako je i očekivano, povećana potražnja, a mi moramo biti na usluzi. Zato nas danas ima više, pričaju iz cvjećarnice.

Kod njih ruže možete kupiti za 15 ili 20 kuna, a manje bukete za 60 ili 70 kuna, ovisno o cvijeću i dekoraciji. Po potrebi rade i bukete po želji.

9

Srednjovječni Šibenčanin koji nije htio otkriti svoje ime, kaže da je došao kupiti cvijeće za svoju suprugu.

– Ja ću vam reć da je Valentinovo američka izmišljotina, i ne volin ga uopće. Al moja žena voli, pa šta ću moran joj nešto kupiti. Draži mi je dan žena, to je nekako lipše, al j*** ga, ona voli Valentinovo, dobacuje nam dok kupuje.

6 8

Prvi kupci su gospoda starog kova, a kažu nam da će i mladi stići po svoje ruže i bukete, ali kasnije, jer im je još rano. Uskoro pristiže stariji par, a gospođa se zaustavlja kraj ruža i smješka se mužu. Vadi novčanik i plaća ružu.

– Evo mala, nemoj se udavat nikada. Niti ružu mi neće kupi. Ma lipo je Valentinovo, al to mi prije nismo slavili. Ovako te privuče da kupiš, šta ćeš kad je lipo cviće, dodaje nam gospođa nakon što je platila ružu iz njegovog novčanika.

Odlaze sretni – s minus 20 kuna.

2 3 5

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.