Šibenčanin u Tanzaniji: Lorenzo Ujević volontira u afričkom sirotištu sv. Ante

Šibenčanin Lorenzo Ujević u sklopu udruge ‘Kolajna ljubavi’ trenutno volontira u sirotištu u Tanzaniji, a tamošnju djecu je upoznao i sa svojim rodnim gradom.

Mališani okupljeni oko Lorenza spremno su pozirali pred fotoaparatom, a u centru fotografije je i ploča na kojoj velikim slovima piše ime upravo našeg grada. Lorenzo će u sirotištu Sv. Ante u Songei provesti ukupno četiri tjedna, dok će još dva tjedna putovati Afrikom.

lorenzo u

Podsjetimo, ‘Kolajna ljubavi’ osnovana je s ciljem pomaganja najugroženijim kategorijama stanovništva kako u Hrvatskoj, Tanzaniji, tako i u svijetu. Udrugu je osnovala Ivana Parlov koju je godina dana volonterskog misijskog iskustva među najsiromašnijima u afričkoj državi Tanzaniji potaknula na osnivanje udruge i daljnji humanitaran rad. Prvi cilj volontera okupljenih u udrugu Kolajna ljubavi bila je izgradnja sirotišta u Songei, jednog od siromašnijih gradova Tanzanije s velikim brojem siročadi bez odgovarajuće skrbi. Sirotište je sagrađeno na crkvenom zemljištu, koje je u tu svrhu darovala Songeanska nadbiskupija, te je nazvano po, vjerojatno, najštovanijem svecu kod nas – Svetom Anti. Gradnja sirotišta je dovršena u srpnju 2010. godine, a ubrzo su se uselili i prvi štićenici. Sirotište je sagrađeno pomoću donacija, te se svi troškovi rada osiguravaju putem donacija, a za djecu se brinu volonteri iz Hrvatske

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.