Šibenik dance festival na četiri atraktivne lokacije

Šibenik.hr

Od 24.  do 29. srpnja u Šibeniku će se po sedmi put  održati  manifestacija  Šibenik dance festival. Četiri najatraktivnije lokacije Šibenika bit će pozornica ove manifestacije  to su: Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku, Tvrđava Sv Mihovila,  Tvrđava Barone  i Trg Republike Hrvatske.

Festival će 24.srpnja na tvrđavi Sv.Mihovila svečano otvoriti balet ‘Na Putu’ – najistaknutijeg makedonskog plesača i koreografa Igora Kirova u izvedbi baleta HNK Split.

I ovog će puta festivalom proplesati brojni istaknuti umjetnici iz regije. Novost ovogodišnjeg  festivala je tango – najsenzualniji od svih plesova u skupini društvenih plesova. Tijekom trajanja SDF održavat će se i plesna radionica za početnike i iskusne plesače pod  stručnim  vodstvom plesnog para : Zagrepčanke Šibenskog porijekla Lucije  Lovrić i Rafaela Ramireza, argentinskog plesača s dugogodišnjim plesnim  iskustvom. U bogatoj Ramirezovoj karijeri jedna se zanimljivost posebno ističe, a to je kako je kao instruktor tanga pripremao Madonnu u filmu ‘Evita’.

Majstori ove plesne tehnike, osim tjednih radionica, na zatvaranju  festivala će održati veliki plesnjak  na kojem će sudjelovati najmanje 25 parova majstora ove plesne tehnike.

Lucija Lovrić,uz svog plesnog partnera Boštjana Fajdigu, svoje će vještine pokazati i kao pratnja vokalno instrumentalnom sastavu ‘Libercuatro’ iz Beograda.

Jedna od najiščekivanijih predstava festivala je i ‘ Room N°7’ – koju će izvesti &MDance Company, 25.srpnja na tvrđavi Barone. Koncept i koreografiju potpisuju Dance Company &M i Judita Franković, dok je balet majstor Almira Osmanović

U petak 28.srpnja na pozornicu SDF-a stiže Balkan Dance Project – međunarodna plesna platforma koja spaja mlade, uspješne i perspektivne koreografe, plesače i ostale umjetnike iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. Projekt promovira suvremeni ples diljem regije. Osnivači su makedonski koreograf Igor Kirov, srpski koreograf Aleksandar Ilić te slovenska plesačica Mojca Majcen. Stižu s predstavom ‘Vol.2.’ – sastavljene od dva dijela: ‘1.The Cube.Undold.’ – čiju koreografiju potpisuje Igor Kirov, te ‘2.After Sonnets’ –koreografa Aleksandra Ilića i Natalie Iwaniec.

Organizator ove manifestacije je Plesni teatar Sjene

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.