Šibenik domaćin novog izdanja Chef’s Stagea: 28 svjetskih chefova na idiličnim lokacijama pripremat će vrhunske delicije

Šibenik će od 18. do 20. ožujka biti domaćin drugog po redu Chef’s Stagea, najznačajnijeg gastronomskog kongresa dosad održanog u Hrvatskoj. Na atraktivnim lokacijama od tvrđave sv. Mihovila pa sve do lokalnih otoka, hotela Solaris i restorana Pelegrini, čiji vlasnik Rudolf Štefan organizira kongres, velika imena svjetske kuhinje kuhat će i raspravljati o budućnosti hrvatske i regionalne gastronomije, njezine promocije u globalnom kontekstu i edukacije novih generacija hrvatskih kuhara, konobara i voditelja restorana.

chef's stage
Chef’s Stage/Facebook

Na Chef’s Stage ove godine stiže čak 28 internacionalnih chefova, a među poznatim imenima svakako se izdvaja Ana Roš iz Hiše Franko, Massimo Botture Enrico Vignoli, Mira Uskoković iz njujorške slastičarne Gramercy Taverna, Švicarac Sven Wassmer, inače dobitnik i dvije Michelinove zvjezdice za restoran Silver. Tu je i Vinesh Johny, vodeći azijski slastičar te suosnivač Lavonne Academy of Baking Sciences & Pastry Arts – prve međunarodne akademije za pečenje u Indiji. Za svoj izuzetan rad i uspjeh u karijeri dobio je mnoge nagrade i priznanja, a posebno se ističe priznanje od Forbesa koji ga je uvrstio na listu ‘Forbes 30 under 30 Asia’ u kategoriji umjetnosti 2016. godine.

Uz masterclassove, na kongresu će se održavati i panel diskusije, a kuhari će demonstrirati svoje vještine na terenu i promovirati na taj način domaće proizvođače hrane i vina. Među masterclassovima svakako se izdvaja i onaj koji će se održati u manastiru Krka gdje će Angelos Lantos, Ivan Erak i Vanja Puškar pripremati jela s pastrvom. Kuhari će spremati i baklave i školjke, dok će gala večere biti održane u Pelegriniju, kazalištu, Galeriji sv. Krševana.

pelegrini-hrana-1

Također, u sklopu Chef’s Stagea održat će se i šest gala večera otvorenih za javnost. Prvoga dana Ana Roš, Luka Košir i Sebastian Frank kuhat će u Pelegriniju, Sven Wassmer, Oliver Piras, Petra Jelenić i Enrico Vignoli priređuju večeru na brodu Casablanca, a Julia Jakšić, Christiano Costardi, Hrvoje Kroflin i Miroslav Uskoković kuhat će na tvrđavi Barone. Drugoga dana kongresa, na istim lokacijama kuhaju novi timovi, JRE reprezentaciju u Pelegriniju vode chefovi Pietro D’Agostino, Uwe Machreich, Jesus Monedero, Teo Fernetich, Marina Gaši, Saša Began i Ivan Badurina. Na brodu Casablanca u utorak će kuhati Maksut Askar, Jackson Wu, Rudi Štefan i Robert Hromalić, a na Baroneu Pedro Pena Bastos, Giulio Terrinoni, Anatoly Kazakov i Manuel Costardi.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.