Šibenik i Hrvatske šume bliže rješenju problema na Jadriji, Šubićevcu i u Lozovcu

Predsjednik uprave Hrvatske šuma Krunoslav Jakupčić u pratnji savjetnika u Hrvatskim šumama Nediljka Dujića sa suradnicima sastao se danas u Šibeniku sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem i njegovim suradnicima. Teme sastanka bile su Jadrija, igralište u Lozovcu i teniski tereni na Šubićevcu, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

U razgovoru o rješavanju imovinsko-pravne problematike u nadležnosti Hrvatskih šuma na području Jadrije dogovoreno je kako će se Intenzivirati aktivnosti ucrtavanja postojećih cesta prema izrađenom elaboratu nerazvrstanih cesta koji ranije nije proveden u Katastru radi prelaska na Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

IMG_5647

Na sastanku je dogovoreno i kako će Grad Šibenik i Hrvatske šume surađivati u postupku utvrđivanja građevnih čestica za legalizirane objekte, s ciljem da se izbjegnu i mogući infrastrukturni problemi.

– U Gradskoj četvrti Jadrija naslijeđeni su brojni problemi, a cilj nam je uhvatiti se u koštac s njima. Upravo su Hrvatske šume dominantan faktor kad su u pitanju imovinsko-pravni odnosi i drago nam je da imamo priliku razgovarati o rješenjima. Grad Šibenik će, uz pisano obrazloženje, Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za sve objekte i zemljišta na Jadriji za koje smatramo da bi njima trebali upravljati, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

U Ministarstvu poljoprivrede bit će pokrenut postupak za rješenje statusa igrališta u Lozovcu, a Grad će Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za dodjelu zemljišta na kojem su teniski tereni  na Šubićevcu.

Sastanku, koji bi trebao ubrzati te iznjedriti rješenja dugogodišnjih problema, nazočili su i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te pročelnik UO za gospodarenje imovinom Grada Šibenika Tihomir Paškov.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.