Šibenik je za vrijeme Adventure oživio, a potrošnja porasla za više od 30 posto

Šibenik je za vrijeme Adventure zabilježio rast potrošnje od čak 31,18 posto u odnosu na prosinac 2017. godine, pokazuju podaci Porezne uprave, a odnose se na smještaj i pripremu te posluživanje hrane i pića pa je tako iznos fiskaliziranih računa u navedenim djelatnostima s 12.015.464,18 kuna tijekom prosinca 2017. skočio na 15.761.943,83 kuna u prosincu prošle godine.

Šibenska Adventura potvrdila je da Šibenik više nije grad koji živi samo ljeti. U prosincu 2018., uključujući i doček Nove godine koji je po prvi put organiziran na trima binama, zabilježio oko 65.000 posjeta, a prema podacima Turističke zajednice Grada Šibenika, u odnosu na 2017. godinu, u periodu oko dočeka, od 28. prosinca do 2. siječnja, ostvareno je i 10 posto više noćenja.

– Iza nas je još jedno sjajno izdanje Adventure, posebne, prepoznatljive i Šibeniku svojstvene blagdanske priče koja je i ove godine premašila očekivanja nas kao organizatora, ali i svih posjetitelja i sudionika programa. Veseli me što osim pozitivnih reakcija naših sugrađana to dokazuju i brojke. Nastavljamo i dalje graditi Adventuru kao najbolji adventski program na obali – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

advent32

U 28 dana, na četiri lokacije unutar stare gradske jezgre na kojima se odvijala Adventuraorganizirano je više od stotinu sadržaja, i to ne samo glazbeni. Tako se u sklopu programa na Trgiću predstavilo više od 20 šibenskih DJ-eva; u suradnji sa šibenskim glazbenicima okupljenim u M.S.A.Q. predstavljen je petodijelni program koji je okupio i brojne druge šibenske glazbenike u lepezi žanrova i pod nazivom City Sessions; gostovala su i četiri poznata hrvatska stand-up komičara, okupljeni u zagrebačku etiketu Lajnap… Osim središnjih događanja u Perivoju Roberta Visianija, odnosno u Adventurinom Parkiću, koji je predstavio više od 20 glazbenih događanja, uspješno su se izmjenjivali kvalitetni domaći sastavi s onim, nacionalno ili regionalno poznatim kao što je Vojko V, Letu Štuke, MiaDimšić, Opća opasnost ili pak Nipplepeople koji su poručili:

– Ako postoji nagrada za najbolji Advent, mi definitivno biramo Šibenik!

advent3

Jedan od najvećih iskoraka ovogodišnje Adventure je kreativni, kontinuirani radionički program za najmlađe, koji je u Galeriji Matija u 25 dana ponudio 50 različitih sadržaja i radionicau kojima je sudjelovalo oko 1500 naših najmlađih sugrađana. Sam program Adventurice usko je vezan uz edukaciju o ekološkoj održivosti, odnosno uz glavnu temu šibenske Adventure, a realiziran je uz potporu i u suradnji s Nacionalnim parkom Krka.

adventurica 3

Preko 30.000 kuna Adventura je prikupila u humanitarne svrhe koji su se skupljali akcijama Šibenik daruje, odnosno puštanjem lampiona sa šibenske rive i Adventurinom inicijativom Brijanje po parku, kada su šibenski bradonje prikupljali sredstva, a zauzvrat – ostali bez brade! Iznos je raspodijeljen na udrugu Aurora, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac te za liječenje Hrvoja Dugopoljca.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.