Šibenik u lipnju postaje gurmanska destinacija: Pogledajte kompletan program festivala ‘Okusi Mediteran’

Odlična hrana, dobro vino i dobra zabava čekaju posjetitelje četvrtog Međunarodnog festivala ‘Taste the Mediterranean’, odnosno ‘Okusi Mediteran’ koji će se održati od 1. do 4. lipnja u Šibeniku. Kako je naglasila Ingrid Badurina Denielsson, projekt direktorica festivala, ‘Okusi Mediteran’ ima posebnu misiju.

– Hrvatska mediteranska prehrana ušla je na listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, a mi smo tu baštinu ovim fastivalom željeli ne samo sačuvati, već i promovirati. Šibenik i regija imaju potencijal za takvu viziju, a u ove četiri godine od ovog grada počeli smo stvarati jednu gourmet destinaciju. Niz kvalitetnih vrhunskih chefova prodefiliralo je Šibenikom, a brojni od njih sa Michelin zvijezdicom. Ove godine će Michelinov chef Lionel Levy održati predavanje u Turističkoj školi u Šibeniku, a mislim da je to prvi put da jedan Michelinov chef predaje u jednoj našoj srednjoj školi, naglasila je Badurina Denielsson.

okusi mediteran (2)

Šibenski gradonačelnik Željko Burić kazao je kako festival ‘Okusi Mediteran’ nudi bogatstvo gastro ponude te prirodnih i kulturnih ljepota i sadržaja Mediterana, primarno Šibensko-kninske županije.

– Turističke destinacije uz prezentaciju kulturnog  i povijesnog nasljeđa morale bi snažno ponuditi upravo ovo što jest naša tradicija, a to su oni nepčani okusi Mediterana, rekao je Burić.

Direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, naglasio je kako osobno smatra festival jednim od najkvalitetnijih događaja ove branše u Hrvatskoj.

-Festival je utjecao na šibensku gastro scenu, a ove godine čak deset najboljih šibenskih restorana uključilo se u ovogodišnji program, te će za vrijeme trajanja festivala posluživati lokalna mediteranska jela uz čašu vina po prigodnim cijenama. Svi će biti označeni plavo- bijelim balonima s logom festivala, pa pozivam sve da se priključe odličnoj ponudi, pojasnio je Karađole.

okusi mediteran (3)

Krešimir Šakić, ravnatelj Javne ustanove Nacionalni Park Krka pojasnio je kako će se dio manifestacije održati na dvije prekrasne lokacije – Roški slap i Manastir Krka, te je pozvao sve da im se pridruže.

U četiri festivalska dana u Šibeniku će se održati brojne radionice, kulinarske i slastičarske prezentacije koje će biti otvorene za širu publiku, ali iza profesionalne kuhare, ugostitelje kao i učenike TUŠ-a.

okusi mediteran (1)

Kompletan program možete pogledati OVDJE.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.