Šibenska gimnazija uredit će školski park, a u planu je i izgradnja amfiteatra

Gimnazija Antuna Vrančića u sklopu programa Zeleni pojas – izabrana je na natječaju za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2017. u organizaciji Ine – Industrije nafte. Dio sredstava je uložen u projekt hortikulture na osnovu geodetske podloge kao i idejno grafički projekt za amfiteatar, a ostatak će se utrošiti za izradu projekta vanjske rasvjete. Radnici škole su volontirali na način da su radili na čišćenju okoliša i sadnji sadnica kao i potkresavanju stabala. Kroz peti mjesec obavljena je košnja cjelokupnog školskog okoliša koji je na taj način pripremljen za elektro-instalacijske radove koji bi se odvijali tijekom sedmog i osmog mjeseca, objavili su na službenim stranicama Gimnazije.

Ravnatelj škole ističe da je zadovoljan s vrlo uspješnom suradnjom i komunikacijom od strane Ine-Industrije nafte jer  je omogućila dovršenje jednog manjeg i započinjanje većeg projekta. Naime, radi se o potpunoj obnovi gimnazijskog parka u sklopu kojeg bi bio izrađen i amfiteatar. Škola je izradila projekt ‘Obnova gimnazijskog parka’ čiji je projektni zadatak krajobraznog uređenja obnova i očuvanje okoliša Gimnazije. Projekt će se izvesti na način da zadovolji različite ekološke i scenske zahtjeve prostora, te društvene i estetske potrebe njegovih korisnika što zahtijeva velika financijska sredstva.

Foto: GAV

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.