Šibenska Grupa 9 postavlja izložbu u Galeriji sv. Krševana

Šibenska Grupa 9 u Galeriji sv. Krševana sutra otvara u 19 sati otvara izložbu svojih radova koja će biti postavljena  do 29. prosinca.

Inače, Grupa 9 osnovana je 2008. godine i okuplja šibenske likovne umjetnike različitih usmjerenja, interesa i obrazovanja. Brojne izložbe ove skupine govore o stvaralačkoj snazi, živosti i kontinuitetu.

– Od intimnih tema prema aktivizmu, od interijera do eksterijera, od mrtve prirode prema životu, od predmetnog do gotovo nepredmetnog izričaja, od uhodanih tokova oprobanog likovnog jezika do eksperimenta, put je rasta i razvoja Grupe 9 i dokaz upornosti kontinuiteta ideje koja nije, poput velike većine sličnih udruga, utonula u klasičnu i ujednačenu repetitivnost ili jednostavno nestala, već se je uspjela othrvati i eto, traje i traje, izazovima usprkos, ili baš zbog njih – kazala je Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu šibenske gradske knjižnice.

U Grupi imaju dovoljno energije, motiviranosti i snage te uspijevaju na nesigurnom tlu likovnih pokušaja ostvariti svoj poseban izričaj. S devet ili više autora ta grupa je okupljena oko jedne čvrste, ali istodobno i fleksibilne jezgre koja joj omogućuje stalnu prisutnost na našoj likovnoj sceni.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.