Najbolja strukovna škola u Hrvatskoj

Šibenska Industrijsko-obrtnička škola dobitnik nagrade ‘Šegrt Hlapić’

Šibenska Industrijsko-obrtnička škola dobitnik je prestižne  nagrade ‘Šegrt Hlapić’ za 2019. godinu koju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i  obrta  dodjeljuje  najboljoj  strukovnoj školi u Hrvatskoj.

Naime,  Obrtnička komora Šibensko-kninske županije  kandidirala je ove godine  Industrijsko-obrtničku škola  za nacionalnu  nagradu imajući u vidu odlične rezultate koje je ta škola proteklih godina postigla u podizanju kvalitete školovanja učenika strukovnih zanimanja:

– izuzetno sam sretan što je kvalitetan rad te škole prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta prilikom donošenja odluke  o dodijeli  nagrade za ovu godinu – kazao je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije istaknuvši dugogodišnju uspješnu suradnju s tom školom u promicanju strukovnih zanimanja.

Nagrada za najbolju strukovnu školi ‘Šegrt Hlapić’ svečano je uručena ravnatelju Industrijsko-obrtničke škole  Zoranu Živkoviću na  Akademiji  povodom  Dana Hrvatske obrtničke komore koja je održana jučer u Zagrebu.

U ovoj školskoj godini  ta škola ima  upisanih 256 učenika a u njoj se trenutačno izvodi program obrazovanja  za 9 zanimanja od čega  je 6 deficitarnih  a jedno zanimanje je   u eksperimentalnoj provedbi. Od 2014. Industrijsko-obrtnička  škola  sudjeluje u brojnim projektima sufinanciranim EU sredstvima te ima  dugogodišnju bilateralnu suradnju sa strukovnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Francuskoj.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.