Šibenska Mobilia još korak bliže vlasništvu nad hotelom Krka

Trgovački sud u Zadru donio je danas rješenje o prodaji bivšeg hotela Krka u Šibeniku. Nakon što sud zaključkom o prodaji utvrdi cijenu, prodaju će provesti Financijska agencija javnom dražbom.

Sud u svom rješenju navodi i kako je bivši hotel Krka opterećen založnim pravom u korist NLB Interfinanz AG iz Zuricha koji je svoje potraživanje od Rivijere 28. kolovoza ove godine u cijelosti prenio na tvrtku Mobilia iz Šibenik.

– Sada se čeka osam dana kako bi ovo rješenje postalo pravomoćno i nakon toga će sud objaviti zaključkom o prodaji u kojem će navesti točnu cijenu i tada FINA objavljuje elektroničku javnu dražbu. Kako pravo žalbe imamo razlučni vjerovnici i ja ne očekujem žalbe jer su vjerovnici jednoglasno donijeli odluku o prodaji, kazao nam je Ivica Matas, stečajni upravitelj Rivijere.

Matas očekuje da će rješenje do Božića biti pravomoćno, a javna dražba vjerojatno će biti objavljena nakon božićno-novogodišnjih blagdana.

– Vjerujem da je Mobilia zaintersirana za kupnju zgrade, a kako je potraživanje koje je preuzela od Švicaraca iznad procijenjene vrijednosti hotela Krka mogli bi prebiti potraživanje. Naime, kada bude donesen zaključak o prodaji sa cijenom oni bi se mogli javiti sa svojim protupotraživanjem i preuzeti Krku, pojašnjava nam Matas.

Podsjetimo, odluku o prodaji hotela Krka, kao dijela stečajne mase Rivijere, na prijedlog stečajnog upravitelja  Ivice Matasa, donijeli su vjerovnici na skupštini održanoj 28. studenoga ove godine. Predložena je početna cijena od 20,65 milijuna kuna, koju je utvrdio Vlade Vukelja, graditeljski vještak za procjenu tržišne vrijednosti nekretnina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.