Šibenska nevista među ‘Ljudima s olovkama’: U jakoj regionalnoj konkurenciji osvojila drugo mjesto

Šibenska nevista Brankica Stanić Rak s trenutnom adresom u Dublinu priče piše kao od šale. Ni ne čudi, stoga, što je osvojila drugo mjesto na prosinačkom natječaju ‘Ljudi s olovkama’ koje organizira online magazin Lola. Uz gotovo svakodnevno pisanje bloga, odlučila se prijaviti na natječaj, a dok je čekala rezultate neumorno je dovršavala svoju prvu knjigu koja bi svijetlo dana trebala ugledati upravo ove godine.

Natječaj na mjesečnoj bazi omogućuje svim zaljubljenicima u pisanje na hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku, stjecanje šire publike, te pisanje za portal s pola milijuna posjeta mjesečno. Uz sve to, tu su i primamljive novčane nagrade.

– Moj tekst ‘Mogu što hoću! Možeš..ali trebaš li?, osvojio je drugo mjesto. Iskreno, godina nije mogla bolje početi. Ovo mi je odličan uvod i potvrda da čitatelji vole ono što napišem. Na kraju, njihovi pregledi i klikovi su me doveli do drugog mjesta, pojašnjava Brankica.

Ekipa portala sastoji se od profesionalaca, kako u spisateljskom, tako i u tehničkom segmentu.

Brankica se u svijetu pisanja u potpunosti pronašla, a prvu knjigu ‘Putevima svitanja’ odlučila je izdati u vlastitoj nakladi. Priča je to o samospoznaji, mladoj ženi koje se nalazi na prekretnici života.

Radnja prati tridesetogodišnju fotografkinju Tinu pred jednom od važnijih odluka u životu; stupanju u brak. Između dvojbi oko ispravnosti te odluke, zaručnika koji ljubav mjeri kontrolom i emocionalnom manipulacijom, muče je i posljedice teškog djetinjstva i mučan odnos s prerano umrlom majkom alkoholičarkom. U svom tom kaosu, upoznaje Luku, čovjeka čiji drugačiji pogledi na svijet dovode u pitanje ispravnost njenog životnog puta i tjeraju je da preispita vlastito poimanje ljubavi i života.

Na nagovor prijateljice odlazi u Irsku gdje počinje njena avantura pronalaska sebe, opraštanja i otpuštanja, te prihvaćanja odgovornosti za sve aspekte svog života.

– Lektura, grafička obrada i naslovnica su u tijeku, a preostaje mi još samo naći tiskaru, zaključuje  talentirana autorica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.