Šibenski glazbari i ove će godine na tvrđavi sv. Mihovila održati koncert za pamćenje

Jedna od najdugovječnijih kulturnih institucija grada, Šibenska narodna glazba počastit će na Tvrđavi sv. Mihovila 27. lipnja svoju vjernu, ali i novopečenu publiku, programom za pamćenje. Energični program pod nazivom Rock vol. 2 nosi predznak čijim će zvukom pedesetak članova orkestra pod majstorskom palicom maestra Damira Marušića ispuniti tvrđavu.

Cjelovečernji repertoar sačinjavaju podjednako klasici i noviji hitovi. Glazbari će ih izvesti u svom poznatom, raskošnom zvuku za koji je zaslužan broj instrumenata kojima vješto vladaju ovi iskusni svirači. Publika će stoga imati priliku uživati u nesvakidašnjem, rokerskom izdanju orkestra, te izvedbama njihovih, uvijek zanimljivih, gostiju iznenađenja.

Valja spomenuti i da je koncert na šibenskoj tvrđavi jedan od dva koncerta koje glazba godišnje održi. Željno iščekivajući njihove nastupe, publika se na koncerte orkestra vraća ukazati svoje poštovanje i ljubav. S druge strane, glazbari svakim nastupom iznova uspiju oduševiti svoje vjerne poklonike te osvojiti nove obožavatelje.

Povremeni izleti u različite glazbene žanrove glazbarima nisu strani, a ovoljetni repertoar rock hitova prodrmati će kamene zidine tvrđave – večer je to koja se ne smije propustiti!

Podsjetimo, Šibenska narodna glazba prošle je godine na Tvrđavi sv. Mihovila svečanim koncertom proslavila obljetnicu svog dugogodišnjeg djelovanja. U 170 djelovanja nanizali su impresivne uspjehe: orkestar iza sebe ima preko 12.000 koncerata,  nastupe pred vjerskim i državnim poglavarima, brojne nagrade i priznanja, a svojedobno su se okušali i u skladanju filmske glazbe.

Cijena ulaznice je 100 kuna, a ovdje provjerite gdje ih možete kupiti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.