Šibenski `Importane´ bit će prenamijenjen u garažu sa 72 mjesta

U aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća Šibenika temu zapuštenog prostora iznad tunela prema gatu Vrulje aktualizirao je svojim pitanjem Draško Lambaša, vijećnik HNS-a. Upozorio je kako je taj prostor, i nakon improviziranog uređenja, ponovno devastiran i kako je potrebna intervencija gradskih službi.

importane

– Famozni `Importane´ je crna točka u tkivu grada. Taj prostor ljudi iz komunalnog odjela obilaze najmanje dva puta tjedno i redovito se sanira, ali su vandali u gradu uporniji, kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Po njegovim riječima Grad ima rješenje za taj prostor i u tijeku su razgovori sa Hrvatskim željeznicama, koje su vlasnik cijelog tog platoa.

importanenaslovna

– Tražimo od HŽ-a pravo korištenja cijelog platoa iznad tunela kako bismo taj prostor urbanizirali. Prvenstveno bi tu bio uređen parkirališni prostor. Sam pothodnik dobio bi funkciju garaže sa 72 parkirališna mjesta s tim da ostaje u funkciji i pješačka komunikacija, kazao je Burić.

Taj parkirališni i garažni prostor bit će kompenzacija Gradskom parkingu za parkiralište na Poljani. Naime, kako je najavio gradonačelnik Burić, prva faza radova za izgradnju garaže pod Poljanom počet će u listopadu, a obuhvatit će izmještanje svih kanalizacijskih instalacija oko prostora Poljane.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.