Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Šibenski osnovnoškolci zapalili svijeće za žrtve Vukovara: ‘Dali su svoje živote za domovinu i to ne smijemo nikada zaboraviti’

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve herojskog grada Vukovara.

Lampione u obliku simbola vukovarske obrane – vodotornja, zapalili su učenici i nastavnici šibenskih osnovnih škola te članovi Društva ‘Naša djeca’, a pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić sa suradnicima.

 – Približava nam se još jedna tužna obljetnica kada se sa posebnim pijetetom prisjećamo svih stradalih u Vukovaru, ali i u Škabrnji. Ti hrabri ljudi za svoju su Domovinu dali ono najvrjednije – svoje živote, što nikada ne smijemo zaboraviti – kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika.

Šibenski osnovci izveli su i recital sa simboličnim porukama mira, ljubavi i nade, te otpjevali pjesmu ‘Stoji grad’

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u subotu, 16. studenog u sportskoj dvorani ‘Borovo naselje’ u Vukovaru održat će se košarkaška utakmica između Šibenke i Dubrave u sklopu 8. kola HT Premijer lige. Tom prilikom izaslanstvo Grada Šibenika, predvođeno zamjenikom gradonačelnika Paškom Rakićem, primit će vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Security Check Required

null

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.