Šibenski robotičari u utorak će pokušati izboriti prvo mjesto u Hrvatskoj

U prostoru osnovne škole Juraj Šižgorić udruga StartUp Šibenik u utorak, 13. prosinca bit će domaćin drugog kola ‘Croatian makers lige’ za regiju Šibenik u kojoj se ove godine natječe 14 ekipa s ukupno 56 natjecatelja iz Šibensko-kninske županije. Riječ je o natjecanju u robotici, u kojem sudjeluje više od 360 škola i ustanova, a uključeno je više od osam tisuća učenika iz cijele Hrvatske.

U prvom kolu ‘Croatian makers lige’, održanom prošlog mjeseca, četveročlana ekipa udruge StartUp Šibenik pobijedila je u konkurenciji jedanaest sastava u regiji Šibenik, a u ukupnom poretku zauzeli su drugo mjesto u Hrvatskoj. Natjecanje u holu škole Juraj Šižgorić počet će u utorak u 15.00 sati, a male robotičare će u 15.30 sati posjetit Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

robotika-1

Potsjetimo, Grad Šibenik započeo je seriju ‘Tech teens’ kompjuterskih radionica u kojima se djeca u najmlađoj dobi uče osnovama programiranja, a od ove školske godine u suradnji s udrugom StartUp Šibenik djeca uče osnove robotike.

robotika-3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.