Šibenski SDP: Burićeve iluzije demantiraju revizija i rebalans

Uz duplo skuplju komunalnu naknadu imamo u Šibeniku milijune kuna manje ulaganje u komunalnu infrastrukturu, a rebalansom proračuna ‘krešu’ se investicije kako bi se to prelilo na stavke plaća, komentirali su rad aktualne gradske uprave, na konferenciji za novinare, Joško Šupe i Ivan Rajić SDP-ovi gradski vijećnici.

– U gradskoj upravi imamo skupinu ljudi koji su vrlo vješti i odlični govornici koji sve znaju upakirati u blještavilo i sjaj, a na kraju se dogodi nekakva prevara koja se sada vidi u predloženom rebalansu šibenskog proračuna. Zato ga i možemo nazvati ‘rebalans majstora iluzije’, kazao je Joško Šupe.

josko-supe1

Šibenski socijaldemokrati podsjećaju da nas se tri i pol godine uvjerava kako se gradi i radi punom parom, da se ne zapošljava, da su investicije i nova radna mjesta prioritet, da se racionalno upravlja troškovima i da kredit nogometnog kluba nema šanse da Grad vraća te da Grad nema ni lipe duga prema bilo kome.

– Onda dođu revizija i rebalans proračuna i sruše svo ovo blještavilo, a naš gradonačelnik, po običaju, pere ruke od svega i prebacuje lopticu na Ministarstvo financija, kazao je Šupe.

Riječ je o tomu da je revizija Gradu dala uvjetno mišljenje, između ostaloga, zbog toga što se Grad zadužio bez suglasnosti Gradskog vijeća. Činjenica što je gradonačelnik Burić imao suglasnost Ministarstva financija za kreditno zaduženje ne oslobađa ga procedure po kojoj mora tražiti i suglasnost Gradskog vijeća što nije učinio.

josko-supe2

– Grad Šibenik ne izvršava ni obveze prema državi jer od prodaje stanova skoro 5,8 milijuna kuna nije proslijedio u državni proračun. A tu se postavlja pitanje gdje je taj novac ‘spržen’ jer po izvješću o stanju financija na 31. prosinca Grad nema tih novaca, na računu su samo tri milijuna kuna, rekao je Joško Šupe.

Šibenski SDP-ovci tvrde da ni priča o nezapošljavanju u gradskoj upravi ne drži vodu jer je od 2012. godine do 31. prosinca prošle godine 32 zaposlenih više, a za plaće se izdvaja 16 posto više novca nego 2012. godine.

– Za cijelog mandata gradonačelnika Burića u komunalnu infrastrukturu se ulaže sve manje i manje. Usporedbom sa 2012. godinom dođemo do brojeke od 38 posto manje ulaganja u infrastrukturu. U razvojne projekte također se sve manje ulaže, u zadnjih deset godina samo su tri u kojima je u razvojne projekte uloženo manje od 40 milijuna kuna a dvije su u mandatu Željka Burića, naglasio je Šupe.

Slika takvog rada gradske uprave u kojem se troši više nego što se zarađuje za šibenske SDP-ovce su 22,9 milijuna kuna kumuliranog manjka u tri godine mandata.

ivan-rajic1

– Komunalna infrastruktura ovoj gradskoj vlasti nije prioritet, posebno u izvangradskim naseljima. Sportska dvorana škole u Brodarici nije niti u začetku, od izgradnje škole u Vrpolju ništa, za školu u Raslini pitanje je dana kada će je inspekcija zatvoriti. Ništa neće biti ni od projekta odvodnje i pročistaća Bilice-Zaton-Raslina. Naš se gradonačelnik bavi velikim projektima dok su svi mali zahvati, uređenje igrališta, pločnika, prometnica, zanemareni. Jedini novi projekt u komunalnoj infrastrukturi realiziran u protekle tri i pol godine je križanje na Baldekinu. Drugih nema. Od gradonačelnikovih obećanja nema ništa, a u ove četiri godine praksa ga demantira, zaključio je Ivan Rajić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.