Šibenski SDP ne podržava gradski proračun i traži ostavku vijećnika Zmijanovića

Ivan Rajić i Ivana Vučenović, podpredsjednici šibenskog SDP-a uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su nezadovoljstvo načinom na koji je pripremljen prijedlog proračuna za 2019. godinu, iznosom predviđenim za novorođene bebe te pozvali gradonačelnika Željka Burića da preispita političku odgovornost i traži ostavku gradskog vijećnika HDZ-a Branimira Zmijanovića zbog sudjelovanja u predstavljanju knjige koja, kako su rekli, relativizira zločin u Jasenovcu.

– O financijskom dijelu proračuna ćemo sutra na Gradskome vijeću, a danas želimo ukazati na one radnje koje gradska uprava nije poduzela u proceduri donošenja prijedloga proračuna. Prvi put HDZ-ova gradska vlast izostavila je sve gradske četvrti i mjesne odbore iz procedure donošenja proračuna. To se nikada do sada nije dogodilo. Možemo samo pretpostavitiiz kog razloga. U svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, s izuzetkom jednoga, na vlasti je HDZ. A ti ljudi se nisu do danas niti jednom riječju javili, niti se protivili takvom donošenju prijedloga proračuna. Time su omalovažili građane koji su im na prošlim mjesnim izborima dali podršku, kazao je Rajić dodavši kako je aktualna gradska vlast kroz proceduru donošenja proračuna pokazala svu svoju bahatost i neodgovornost prema građanima.

rajic1

Rajić je rekao i kako će proračun kakav je predložen u sljedećoj godini dodatno povećati kreditno opterećenje Grada Šibenika pa će SDP-ovi vijećnici biti protiv proračuna. Potom je najavio i kako će SDP predložiti nekoliko amandmana na proračun, što je isprovociralo i novinarsko pitanje čemu amandmani, ako su već odlučili ne podržati proračun.

– Bit ćemo zahvalni, ako nam prihvate amandmane. Hipotetski odgovarati je nezgodno. U raspravi ćemo vidjeti u kom pravcu idu i amandmani i proračun. O svemu ćemo još raspraviti, neodređen je bio Rajić.

rajic vucenovic1

Najavljeno povećanje naknada roditeljima za novorođeno dijete, koje je i SDP tražio, po riječima Ivane Vučenović, je zamazivanje očiju javnosti jer planirani iznos nije dovoljan niti za pelene.

– U šibenskoj knjižnici nedavno je održan sramotni događaj, promocije knjige kojom se relativizira ustaški režim i prekraja povijest, a čiji je uvodničar bio HDZ-ov gradski vijećnik. Svi oni koji poštuju ustavni poredak Republike Hrvatske ne mogu podržavati teze koje su iznesene u toj knjizi. Od gradonačelnika tražimo očitovanje i očekujemo da će od svog vijećnika zatražiti političku odgovornost, ali i ostavku u Gradskom vijeću, poručila je Vučenović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.