Šibenski SDP prozvao gradsku vlast za predizborne radove i prometni kaos u Šibeniku

Gradonačelnik Burić u svrhu vlastite promocije blokira čitav grad i bez ikakve koordinacije dozvoljava investitorima istovremeno raskopavanje grada, a niti jedan od tih projekata nije projekt aktualne gradske uprave i ne financira se novcem iz proračuna grada, rekli su na konferenciji za novinare Anita Jakšić i Ivan Rajić vijećnici SDP-a.

– Kopa se Poljana, a projekt na vrlo nedemokratski način nije predstavljen građanima Šibenika, prošao je bez ikakve javne rasprave i mogućnosti očitovanja građana koliko etaža treba graditi pod Poljanom. Mi imamo projekt koji osigurava više parkirališnih mjesta od garaže pod Poljanom i uskoro ćemo ga predstaviti javnosti. Vidjet ćete tada da se može i bez kopanja Poljane. Cijeli grad je sada raskopan i sve to tri mjeseca prije izbora. Tri i pol godine ova gradska vlast nije radila gotovo ništa. Sad je dozvolila raznim investitorima da krenu s radovima na svojim projektima, od čvora Meterize, rekonstrukcije odvodnje uz Poljanu do izgradnje plinovoda i grad je praktično zatvoren, kazao je Ivan Rajić.

Za te investicije na koje se aktualni gradonačelnik poziva, Rajić kaže, kako su to ponajmanje gradske investicije.

– Plinovod je privatna investicija, čvor Meterize je u vrijeme koalicijske vlasti u Šibeniku tadašnja opozicija opstruirala i sada se hvale kako je ovo njihov projekt. Šibenski Vodovod trebao je odvodnju oko Poljane rekonstruirati mnogo prije da se nije pretvorio u brokersku kuću koja kupuje dionice Jadranske banke koje su ovih dana propale, dodao je Rajić.

sdp02022017 (7)

Rajić tvrdi da je aktualno kopanje po gradu vrijeđanje građana Šibenika jer gradonačelnik misli da ovakvim nabijenim rasporedom građevinskih zahvata može prevariti Šibenčane te da su ovakvu prometnu i projektnu sinhronizaciju po gradu mogli napraviti, kako je rekao, samo novozaposleni PR-ovci, a ne stručnjaci za promet.

Anita Jakšić rekla je kako joj je drago što je dogradonačelnik Danijel Mileta priznao da nemaju svojih projekata i da dovršavaju projekte koje im je ostavila gradska uprava Ante Županovića.

– Ponosna sam što je SDP-ova vlast ostavila toliko projekata da je aktualna vlast imala što raditi ove četiri godine. Od aktualnog gradonačelnika do sada nismo dobili ništa osim obećanja i on najviše voli govoriti u futuru. Sva njegova obećanja nisu ni u tragovima, a kamo li u realizaciji, kazala je Jakšić.

sdp02022017 (2)

Uz kopiju zapisnika sa sjednice Nadzornog odbora Vodovoda i odvodnje iz prosinca 2014. godine, Anita Jakšić novinarima je rekla kako se direktor Vodovoda Miho Mioč na toj sjednici obvezao, o namjeri kupnje dionica Jadranske banke, izvijestiti Skupštinu Vodovoda.

SDP-ovi gradski vijećnici Jakšić i Rajić poručili su sugrađanima kako će učiniti sve da ne dozvole nastavak ovakve vlasti u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.