Šibenski srednjoškolci u petak će raspravljati na temu branitelja i iseljavanja mladih iz Hrvatske

U sklopu izložbe ‘Kako živi narod’ u Dvorani za povremene izložbe Muzeja grada Šibenika u petak, 2.studenog, održat će se radionica s početkom u 11.30 sati.

– Sutra nam u goste stižu učenici  4. razreda Turističko-ugostiteljske škole koji će pod vodstvom Veronike Šindilj i Ivane Vučinović pogledati postav izložbe i videa te voditi rasprave. Neka od ključnih pitanja će biti: Što mislite o statusima branitelja? Kako biste riješili neke ključne probleme koje more branitelje? Što mislite o privatnom poduzetništvu?Kako gledate na situaciju da se sve više mladih iseljava iz Hrvatske? Biste li se vi iselili i zašto, objašnjavaju u Muzeju.

Do sada je na radionicama sudjelovalo više od 400 učenika. Radionice su se vodile svakodnevno od otvorenja izložbe i gotovo sve srednje škole priključile su se ovom projektu. Kroz novu umjetničku praksu umjetnica Kristina Leko na suvremeni način pristupa tezi R. Bičanić. Naime, R. Bičanić je pješice obašao 30-tih godina 20.stoljeća tadašnji hrvatski teritorij bilježeći društveno-ekonomske odnose i životne prilike osiromašenog stanovništva. Osamdeset godina kasnije Kristina Leko putuje njegovim tragovima od Livna preko zapadne Hercegovine i Like do Dalmatinske zagore, koristeći se sličnom metodom razgovora pri tome autorica dijeli Bićanićevo uvjerenje da su ‘obični’ ljudi iz naroda sposobni misliti i postupati ekonomski učinkovito.

Podsjetimo, izložba je otvorena 12. listopada i moći će se pogledati još deset dana.

 

 

‘Kako živi narod – izvještaj o pasivnosti’: Zanimljiva izložba čiji je cilj potaknuti mlade na kritičko razmišljanje

U izložbenom prostoru Muzeja grada Šibenika u četvrtak je otvorena izložba umjetnice Krisine Leko i njenih suradnika pod nazivom ‘Kako živi narod-izvještaj o pasivnosti’. Što se promijenilo u posljednjih 80 godina u mijeni socijalizma i kapitalizma. Kako je živio narod 30-tih godina prošlog stoljeća, a kako živi danas?

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.