Šibenskom HDZ-u 13 je danas bio sretan broj: Izglasali svih 45 točaka bez oporbe

Nakon što je cijela oporba danas napustila sjednicu Gradskog vijeća Šibenika i ponovnog utvrđivanja kvoruma, 13 vijećnika vladajuće koalicije brzopotezno je stiglo do 11. točke, odnosno proračuna za 2019. godinu, koji su, kao i prethodne točke bez rasprave i jednoglasno podržali. Proračun, u iznosu 311.700.000 kuna, kratko je obrazložio gradonačelnik Željko Burić.

– Ovo je povijesni trenutak za grad Šibenik jer ovo je najveći proračun u njegovoj povijesti. Ovo je proračun u kojem s raznih pozicija ima preko 170 milijuna kuna investicija u ovom gradu i ovo je proračun koji je baziran na suficitu u proračunu iz 2018. godine. To pokazuje da je ova gradska uprava ovladala i kontrolira proračun kojim se vraćaju i zatvaraju i dubioze iz prošlosti, uglavnom naslijeđene, kazao je Burić.

Naglasio je kako Šibenik sada ima stabilizirani i razvojni proračun u kojem je i povećanje  naknada roditeljima novorođenih beba, sredstva za besplatne udžbenike, drugu godinu za redom povećanje iznosa za sport.

– Sve to pokazuje razvoj ovog grada. Ono što je novo u ovom proračunu je sufinanciranje svih EU projekata, financiranje energetske obnove svih škola na administrativnom području grada. Cijeli taj naš udio je isfinanciran posebnom linijom HBOR-a preko poslovnih banaka za financiranje udjela lokalnih samouprava u projektima energetske obnove. To su sve bitne karakteristike koje u proračunu sadrže smjernice po kojima se grad izuzetno pozitivno razvija, rekao je Burić.

vijece2

O amandmanu koji je tijekom aktualnog sata podnio Rikard Marenzi s Nezavisne liste Stipe Petrine, a kojim je tražio novac za sportske aktivnosti u školama, Burić je odbacio uz obrazloženje kako su u njemu pobrkane osnovne činjenice te niz stavki koje se predlažu u amandmanu nisu uopće u nadležnosti Grada.

– Ideja koja je predložena dovela bi i do potpunog raspada sportskih klubova i udruga koje imamo u našem gradu, dodao je Burić, a 13 vijećnika jednoglasno glasalo protiv tog amandmana. Jedini ‘slatki problem’, i oporbi i onima koji su ostali u dvorani, bio je termin domjenka zakazanog tek za 14 sati, jer nitko nije očekivao brzopotezni završetak sjednice sa 45 točaka dnevnog reda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.