Skori početak radova na Aglomeraciji Šibenik značit će kopanje 23 ulice u gradu

Šibenski Vodovod i odvodnja najkasnije do 15. listopada mora donijeti odluku o izvođaču radova na Aglomeraciji Šibenik odnosno projektu rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže na trasi od gotovo 30 kilometara. Na natječaj su stigle dvije ponude izvođača, no povoljnija je za čak 40 posto veća nego što je procijenjeno, pojašnjava Frane Malenica direktor Vodovod i odvodnje.

– Za čak 83 milijuna kuna je povoljnija ponuda viša nego što je planirano. Taj novac morat ćemo osigurati mi, Hrvatske vode i Ministarstvo, a 15. listopada zadnji je dan za donošenje odluke o izvođaču radova procijenih na 204 milijuna kuna – kaže Malenica.

Kad je riječ o samom Gradu Šibeniku planirani su radovi u glavnoj Ulici Kralja Zvonimira koja vodi od kazališta do čvora Meterize, zatim ulicama Vladimira Nazora, Nikole Tesle, Miminac, Jurja Šižgorića, Stjepana Radića, Splitski put, Put Groblja, Ive Zaninovića, Paške Trlaje, Stipe Ninića, Ivana Meštrovića, Prilaz Tvornici, Drniških žrtava, Drvarskoj, Mihe Klaića, Jerka Machieda, Matije Gupca, Put prvog partizanskog odreda, Mariborskoj, Bana Josipa Jelačića te Trgu Nikole Tomasea i Ivana Gorana Kovačića.

– Kad odaberemo izvođača radova onda ćemo s gradskom upravom i u suradnji s policijom odrediti dinamiku i plan radova jer, kao što vidite, riječ je o puno ulica odnosno velikom zahvatu koji ne možemo raditi istodobno. Sigurno će biti i posebnih regulacija prometa no riječ je o radovima koje moramo napraviti. Na danas problematičnim lokacijama u dužini od 4,7 kilometara više neće biti plavljenja sustava odvodnje za vrijeme intenzivnih oborina – rekao je Frane Malenica.

Inače, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže obuhvaća i rekonstrukciju oko dva kilometra tranzitnog cjevovoda profila 350 milimetara jer postojeći cjevovod većim dijelom trase prolazi po privatnim parcelama, i dijelom  ispod gradskog stadiona Šubićevac. Riječ je o cjevodvodu kojim voda dolazi iz vodospreme Meterize II u vodospremu Pisak II koji je izgrađen još 1960. godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.