Smeće na karticu: Zeleni grad od 1. studenoga uklanja kante iz povijesne jezgre Šibenika

Komunalna tvrtka ‘Zeleni grad’, u okviru priprema za novi način prikupljanja i odvoza komunalnog otpada uvodi i novi raspored odlaganja otpada na prostoru stare gradske jezgre Šibenika. Svi stanovnici i svi korisnici poslovnih prostora u povijesnoj jezgri komunalni otpad ubuduće će odlagati na četiri lokacije u podzemne kontejnere za otvaranje kojih će dobiti karticu.

Takav način odlaganja komunalnog otpada odnosi se na ulice: 17. buntovnika, A.Zoričića, butu H. Bilinića, Bukovačku, Dobrić, Dobrodolačku, F. Divnića, fra Nikole Ružića, Frane Dismanića, graditelja Skoka, I. Mrnavića, J. Dalmatinca, J. Utješinovića, Jurja Petrovića, Kninska, Kralja Tomislava, don Krste Stošića, M. Kolunića, mali prolaz, Martinska, Mesarske stube, Obala dr. Franje Tuđmana, Obala palih omladinaca, Obala prvoboraca, P.Nakića, Pekarska, Pod tvrđavom kod groblja, Prolaz kroz zidine, Prominska, Prvićka, Put groblja, Srimska, Strme stube, Stube A. Medulića, Stube Dragojevića, Stube I. Lukačića, Stube P. Kaera, sv. Julijana, sv. Luce, sv. Križa, sv. Krševana, Trg A. Kačića, Trg Republike Hrvatske, Vodička, Zatonska i Zlarinski prolaz.

kartica

Iz Zelenog grada poručuju korisnicima da je u tijeku podjela kartica za odlaganje komunalnog otpada u podzemnim spremnicima na četiri lokacije: dvije na rivi ispred Muzeja i ispred crkve sv. Dominika, na parkiralištu u Docu i Put groblja.

Pozivaju građane da u podzemne spremnike bacaju miješani komunalni otpad do 40 litara, što je ujedno i količina koja će biti zaračunata prilikom odlaganja otpada i izračuna varijabilnog dijela u novom načinu obračuna koji uskoro stupa na snagu.

Korisnici starog dijela grada čija ulica nije na popisu miješani komunalni otpad mogu privremeno odlagati u posude u Ulici Kralja Zvonimira na Starom pazaru do skore gradnje dodatnih podzemnih spremnika na toj lokaciji kada će u tom dijelu grada biti uklonjene sve posude i kontejneri. Korisnici će koristiti isključivo kartice za odlaganje otpada. Uz karticu građani će dobit i obavijest o mjestu odlaganja. Građanima koji se ne zateknu na adresi bit će ostavljena obavijest da svoju karticu mogu preuzeti u tvtci Zeleni grad Šibenik na adresi Stjepana Radića 100, Šibenik.

Mole se građani i pravne osobe iz ulica u kojima se mijenja način odlaganja da na vrijeme preuzmu svoje kartice jer od 1. studenoga ove godine bez kartice neće moći otvoriti podzemne spremnike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.