Smilje prvi šibenski vrtić sa statusom Međunarodnog eko vrtića

Prvi put u gradskim vrtićima Šibenika jedan dječji vrtić dobio je status Međunarodnog eko vrtića i Zelenu zastavu kao simbol ekološki osviještene odgojno-obrazovne ustanove. Dječji vrtić Smilje proslavio je dobivanje tog prestižnog statusa u svom područnom objektu ‘Mali Mihovil’ u utorak održanim prigodnim programom.

Nakon uvodnih pozdravnih riječi domaćina i predstavljanja prestižne nagrade Međunarodnog certifikata Eko- vrtića, djeca su za roditelje i goste pripremila program sa pjesmama i dramatizacijama vezanim uz ekološku tematiku i odgovorno ponašanje prema prirodi. Svečanosti je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je od početka podržavao ovaj projekt i nastojanja Dječjeg vrtića ‘Smilje’ uz pročelnicu Ureda za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjanu Žurić.

27913-v

U  četvrtak, 14. lipnja u 18 sati,u područnom vrtiću ‘Šibenski tići’ bit će održan sličan prigodni program, obogaćen lutkarskom predstavom dramsko-scenske skupine vrtića. Predstava će biti ekološke tematike, a vezuje su na temu voda i mora  koju su djeca istraživala tijekom pedagoške godine. Djeca će je prikazati pod nazivom ‘Kako je dupin Jadran spasio more?’.

Tim događajima Dječji vrtić Smilje proslavit će cjelogodišnji odgojno-obrazovni rad i postignuća djece i njihovih odgojitelja.

zelena zastava2

27916-v

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.