Sporne šibenske grafite Stina bi trebala izbrisati u roku od 24 sata

Na natječaj koji je grad Šibenik krajem ožujka raspisao za čišćenje fasada i javnih gradskih površina od grafita stigle su dvije ponude, obrta Cepelin iz Velikog polja i tvrtke Stina iz Šibenika. Ponuda Cepelina za dvogodišnji ugovor iznosila je 578 tisuća kuna, a Stina je ponudila 344.100 kuna.

Temeljem zapisnika Povjerenstva za provedbu natječaja gradonačelnik Željko Burić odlučio je posao povjeriti tvrtki Stina i takvu odluku šalje na Gradsko vijeće.

grafit2

Za obavljene poslove Stina će ispostavljati račune Gradu, a hitne intervencije uklanjanja grafita obavljat će u roku 24 sata. Manje poslove odrađivat će u roku od tri dana, a veće za deset dana od dana kada dobije usmeni ili pisani nalog Upravnog odjela za komunalne poslove.

Podsjetimo, ranije je najavljivano kako će komunalne poslove čišćenja grafita obavljati gradska tvrtka Zeleni grad, ali se iz nacrta novog Zakona o komunalnom gospodarstvu nije moglo jasno iščitati hoće li se komunalna poduzeća u budućnosti smjeti baviti tom djelatnošću. Zbog toga je raspisan natječaj, a kada zakon bude usvojen Zeleni grad će, po isteku dvogodišnjeg ugovora, nabaviti potrebnu opremu i preuzeti poslove čišćenja grafita.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.