Stara Poljana odlazi u povijest: Sredinom siječnja počinju radovi!

Arhiva

Sredinom siječnja radnici poduzeća ‘Vodovod i odvodnja’ započet će s radovima na odvodnji i izmještanju vodovodnih cijevi u glavnoj ulici Kralja Zvonimira oko Poljane, dok će radove vrijedne 1,86 milijuna kuna bez PDV-a izvoditi tvrtka Gradex and CO iz Zaboka u trajanju od tri mjeseca.

– Ovi su radovi dio mega projekta aglomeracije Šibenik, ali najprije ćemo napraviti dio uz Poljanu kako više ne bi bili smetnja njezinom najavljenom uređenju u sljedećoj godini. Dakle, kad budu gotovi, u ‘tijelu’ Poljane više neće biti nikakvih cijevi. Dok radovi budu trajali, na snazi će biti i privremena regulacija prometa koja će biti dovršena ovih dana, a već sad mogu reći da će promet ostati dvosmjeran i napravit ćemo sve da se radovi što manje osjete na prometu, pogotovo što se trenutačno radi i na Baldekinu te Meterizama, kazao je Miho Mioč, direktor Vodovoda i odvodnje.

Radovi će početi od Miminca, odnosno od ulaza u Tommy trgovinu nasuprot kazališta, i protezat će se sjevernom stranom uz zgradu gradske uprave do Šupukove kuće. Potom će se radnici vertikalno spustiti prema zgradi stare pošte, a na sredini perivoja Roberta Visianija prespajat će se na novi cjevovod, prethodno izgrađen u sklopu gradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda Grada Šibenika.

– Poljana je strateški projekt Grada Šibenika koji traži koordiniran rad gradskih tvrtki, a sve u svrhu toga da se Poljana vratiti Šibenčanima kao središnji gradski trg. Radovima Vodovoda i odvodnje se postojeća cijev, koja se dijagonalno proteže ovim trgom, stavlja izvan funkcije i možemo reći kako time počinje prva etapa uređenja Poljane – funkcionalnog i po mjeri čovjeka izgrađenog trga kakav i priliči centru jednog grada u punom razvojnom zamahu kakav je Šibenik, poručio je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Radove će zajednički financirati Grad Šibenik i Vodovod i odvodnja, a uz anuliranje postojeće cijevi na Poljani, jedan od očekivanih rezultata početne faze radova jest i saniranje problema plavljenja prometnice oko Poljane za vrijeme jačih kiša. Radovi bi trebali početi iza 16. siječnja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.