Startao pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada u četiri šibenske ulice

Gradska čistoća Šibenik danas povlači stare kante za kućni otpad u Gavanovoj, Trtarskoj i Prokljanskoj ulici u Crnici te u Ražinskoj ulici na Brodarici. Time počinje pilot projekt odvajanja korisnog otpada iz komunalnog otpada, koji će provoditi sva kućanstva u te četiri šibenske ulice sljedećih šest mjeseci.

Građani, kako smo već pisali, podržavaju projekt i spremni su odvajati korisni otpad. Već ranije njima su podijeljene nove, čipirane kante za odvojeno prikupljanje plastike, metala i stakla, koje će se prikupljati posebnim kamionom i očitavanjem čipa dati izravne podatke o količinama korisnog otpada koje prikupi pojedino kućanstvo.

Na taj način u Gradskoj čistoći će provjeriti isplativost cijelog sustava koji u startu donosi veće troškove jer će se u ulice u kojima se provodi pilot projekt po otpad morati dolaziti tri puta, a ne više samo dva, kako je bilo dosad.

njivice-prokljanska-gradska-cistoca-061016-5

Projekt bi, kada zaživi u cijelom gradu, trebao omogućiti građanima da odvajanjem korisnog otpada sami upravljaju visinom svojih računa za odvoz smeća.

Gradska čistoća, uz nove kante za korisni otpad, građanima je podijelila i informativne letke kako bi se upoznali s ciljevima projekta i načinom na koji će od danas odvajati kućni otpad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.