Stephan Lupino stiže u Šibenik: Proslavljeni umjetnik izložbom će obilježiti 35 godina rada

Počinje veliko odbrojavanje do Šibenik Dance Festivala koji se već tradicionalno krajem srpnja održava u Krešimirovu gradu, ove godine od 23.-28.srpnja, a kao uvod u ovogodišnje izdanje Festivala, u nedjelju u 21 sat u atriju Muzeja grada Šibenika bit će otvorena izložba ‘Lupinizam by Lupino’, kojom će proslavljeni fotograf i multimedijalni umjetnik Stephan Lupino obilježiti 35 godina stvaralaštva.

U Šibeniku će izložiti dio opusa fotografija nastalih od 80-ih godina do danas, te nekoliko skulptura kojima se posvetio zadnjih desetak godina i započeo novu fazu stvaralaštva.

Najveća atrakcija, baš kao i u Klovićevim dvorima u Zagrebu, bit će brončana skulptura ‘Fire Lovers’ visoka više od tri metra i teška 300 kilograma.

lupino

Ovaj mali djelić stvaralaštva najava je velike Lupinove izložbe koja će se u Šibeniku biti postavljena sljedeće godine. Tada će biti izložena i najimpresivnija Lupinova skulptura – ‘Fire Angel’, izlivena u bronci  visine preko četiri metra.

Jedna slična, ‘Fire Woman’ procjenjena na više od 200 tisuća dolara, već dvije godine krasi jedno od najfrekventnijih mjesta u New Yorku – križanje 55.ulice i 5.avenije u salonu Domenico Vacca.

Šibensku izložbu pratit će performans ‘Rođenje sunca’ Lupinovog suradnika – make up umjetnika Dine Bakse, koji će na otvorenju uživo oslikati muški model, a Lupino će ga potom fotografirati. Simbioza make up-a i Lupinizma na fotografijama nestvarna je te prelazi granice već viđene umjetnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.