Studenti VUŠ-a s potencijalnim poslodavcima: ‘Došao sam vidjeti hoću li se moći negdje zaposliti’

Studenti Veleučilišta u Šibeniku imali su danas priliku uspostaviti direktnu vezu s potencijalnim poslodavcima iz jednih od najvećih hotelskih kuća s područja Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije na Danu karijera koji se po prvi put održao na VUŠ-u.

– Došao sam malo testirati svoje sposobnosti i vidjeti hoću li se moći negdje zaposliti. Inače sam iz Splita, a za ovo ljeto sam već pronašao posao konobara u Tisnom, ali zapravo mi je interes ostati u ovom poslu jer me to zanima – kazao nam je brucoš turističkog menadžmenta Filip Petranić koji se kod predstavnika Le Meridien Lav hotela raspitivao o potencijalnom poslu.

dan karijera 2

Među poslodavcima koji su se danas predstavili studentima bio je i hotel Life Palace iz Šibenika, Radisson Blu, Olympia, D Resort Šibenik, Falkensteiner Hotel&Spa, Life hotel Rogoznica, Hotel Borovnik, Nacionalni park Krka i Solaris.

– Za nas je ovo prilika za upoznavanje sa studentima, druženje i razmjenu iskustava i prikazivanje naše ponude koja je bitna za njihov daljnji razvoj karijere. S druge strane za nas su ovakvi susreti važni kako bi dobili izvrsne ljude s kojima ćemo dalje raditi i razvijati se kako bi pružali i dalje vrhunsku uslugu našim gostima – istaknula je Sonja Čuljak, direktorica ljudskih resursa u Solarisu, dodajući kako i inače surađuju s Veleučilištem u Šibeniku.

Cilj Dana karijera jest uspostava komunikacije između studenata i potencijalnih poslodavaca, poručio je dekan VUŠ-a Ivan Malenica.

dan karijera

– Polazište nam je ovo za Centar za razvoj karijera koji planiramo uspostaviti na Veleučilištu gdje bi studenti mogli razvijati kompetencije za uključivanje  na tržište rada, razvijati svoju karijeru i da im mi pomognemo u svemu tome. Veleučilište ima jako dobru suradnju s gospodarstvom, tako da nastojimo ubacivati što više sati stručne prakse kako bi studenti naši po završetku studija bili upoznati s tržištem rada i onime što ih čeka nakon odlaska s Veleučilišta – izjavio je Malenica.

S obzirom da se efikasnost Veleučilišta kao obrazovne ustanove mjeri kroz zapošljivost studenata, Dan karijera izvrsna je prilika za kreiranje daljnje budućnosti studenata, objašnjava.

– Na Danu karijera predstavilo se desetak poslodavaca kojima su studenti važni prvenstveno zbog prepoznavanja kvalitetnog kadra za daljnji rad, dok je studentima ovo prilika da se već za studentskih dana usmjere prema željenoj karijeri i usavršavanju – zaključio je dekan Malenica.

malenica vus

dan karijera np krka dan karijera studenti

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.