Supertoon predstavlja Planktoon radionicu animacije za djecu

Supertoon

Počinje još jedan ciklus cjelogodišnjeg programa koji će festival SUPERTOON provoditi u Šibeniku kroz projekcije animiranih filmova ali i ,što je možda i važnije, kroz radionicu animacije za djecu PLANKTOON.

– Od samog početka SUPERTOON festivala u Šibeniku vidjeli smo njegovu budućnost kao kulturni projekt angažiran cijele godine, a ne samo  kao usputnu stanicu za naša kino platna krajem srpnja. Dječja radionica je dio šireg projekta kojime želimo prenositi upravo tu ljubav prema animaciji koja nas je dovela do organizacije međunarodnog festivala animacije. I kako smo nebrojeno puta do sada rekli, mi doista mislimo da se u svakom djetetu krije nadareni crtač, što su nam i vrijedni mali polaznici dosadašnjih radionica u Šibeniku svaki put i dokazali, poručuju organizatori.

planktoon

Voditelj radionice je ljudima koji prate SUPERTOON već dobro poznat. Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulske filmske tvornice, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.

Sama radionica nastavlja s predstavljanjem tehnika animacije. Ovaj put je na redu tehnika STOP MOTION (stop animacija i lutka film). Drugim riječima, nizovima fotografija će, u za to napravljenim scenografijama , oživjeti likove i objekte u filmskom kadru. Kroz dva dana polaznici radionica će imati priliku osmisliti priče, napraviti scenografije i animirati likove, te naučiti kako sve spojiti u animirani film.

planktoon2

Ove godine, kao i prošle, polaznici dječje radionice biti će ujedno i žiri za natjecateljsku kategoriju kratkog animiranog filma za djecu. Pod budnim okom mentora će se upznati sa situacijama gdje će zajedno trebati odlučiti koji je to film za djecu najbolji na ovogodišnjem izdanju Supertoon festivala, kada za to dođe vrijeme.

Radionica će se održati u subotu, 8. travnja i nedjelju, 9. travnja od 16 sati u Studiju Galerije sv.Krševana (ex. Galerija Matija).

Na radionicu se možete prijaviti mutem mail-a: radionica@supertoonfestival.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.