Sve je spremno za Veliku utrku karića: ‘Proba u petak prvenstveno je bila namijenjena ženama da se okuraže’

Druga svjetska utrka karića ovo će se ljeto u Šibeniku odigrati 1. srpnja, uz najbogatiji fond nagrada dosad. Staza svjetske utrke karića duga je 1.300 metara, utrka starta na nadmorskoj visini od 80 metara ispred tvrđave Barone, a cilj je na mulu Krke, gdje će, kao i prošle godine, natjecatelji za kraj skočiti u more.

Za sve one koji žele sudjelovati u utrci, a nemaju svoj, bolide je napravio šibenski inovator i kartingaš Bojan Cinotti, a iste su mogli preuzeti danas kad je održana generalna proba utrke.

karici karici1 karici2 karici3 karici4 karici5 karici6 karici7 karici8

– Današnja generalna proba prvenstveno je bila namijenjena svima onima koji nemaju svoje kariće da ih dođu pokupiti, ali i ženama da ih isprobaju i ‘okuraže se’. Danas ovdje imamo i veliki broj Nijemaca i oduševljeni su karićima, nisu mogli vjeroati da se na željezu može ovako voziti. Što se tiče broja prijavljenih, prešli smo tu magičnu brojku od 40 natjcatelja što dokazuje da je utrka karića Šibenčanima i gostima jako zanimljiva, kazao nam je Darko Relja Ritmo, organizator utrke.

karici12 karici15 karici16 karici19

Na utrci će sudjelovati ljudi iz cijele Europe, iz susjedne Slovenije, BiH, ali i iz Engleske i Njemačke.

– Dolazi  nam i vrhunski njemački kartingaš Torsten Simon koji trenutačno boravi na Srimi na odmoru. On i djevojka će s nama voziti karitng i nakon toga kariće. Za utrku se prijavio i dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić, otkrio nam je Cinotti.

karici11

– Pravilnik je isti kao i dosad, karići će se utrkivati u šest kategorija, a štopati ćemo vremena svih natjecatelja. Novost je da će ukupni pobjednik biti onaj koji bude najbrži i on će dobiti vrijednu glavnu nagradu, a riječ je o Mountain bike bicikli. Za pobjednike po kategorijama također smo osigurali dobre nagrade,a proglašenje će biti sutra oko 21 sat kod kafića Skiper, saznali smo.

 

 

 

SNAGA Šibenski portal

Proba za utrku karića

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.