Sve zanimljivosti o životu Ante Šupuka doznajte na predavanju profesorice Irene Sačić

Predavanje ‘Toliko klobuk, koliko kapa ima se jednako štovati’ održat će se sutra s početkom u 18.30 sati u atriju Muzeja grada Šibenika, gdje će profesorica povijesti i sociologije Irena Sačić govoriti o životu Ante Šupuka i Šibeniku u njegovo doba, važnosti Šupuka i njegove vladavine krajem 19. stoljeća, kao i o manje poznatim činjenicama iz njegovog privatnog života.

Šibenik je grad duge povijest i prepoznatljive kulturne baštine. Unutar njegovih zidina živjele su, stvarale i djelovale brojne istaknute osobe. U plejadi povijesnih osoba posebno mjesto zauzima Ante Šupuk, jedan od najistaknutijih Šibenčana, čiji su rad i djelo trajno obilježili život grada.

Irena Sačić diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru 1992. godine, a godinu dana kasnije počinje raditi kao profesorica u Gimnaziji Antuna Vrančića, te 2009. godine stiče zvanje profesora mentora. S učenicima Gimnazije već 10 godina radi samostalne istraživačke radove i postiže zapažene rezultate od kojih se posebno mogu istaknuti četiri druga mjesta u državi.

Teme koje obrađuje s učenicima vezane su za zavičajnu povijest kao Šibenske solane u vrijeme mletačke vladavine, bratovštine, položaj žene u šibenskom statutu, San Andrea između dva svjetska rata, 88 najamnika, Šibenčani na sottili i mnoge druge.

Predavanje o životu Ante Šupuka organizira Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.