Natječaj za dekana kroz 30 dana

Tanja Radić Lakoš, v.d. dekanice šibenskog Veleučilišta, na jesen će odlučiti hoće li se natjecati za četverogodišnji mandat

Duško Jaramaz/PIXSELL

Tanja Radić Lakoš, dosadašnja prodekanica za nastavu Veleučilišta u Šibeniku, imenovana je u ponedjeljak vršiteljicom dužnosti dekana ustanove, i to nakon što je donedavni dekan Ivan Malenica imenovan novim ministrom uprave u Vladi Andreja Plenkovića. Radić Lakoš još ne otkriva hoće li se kandidirati i za dekanicu VUŠ-a, i to na natječaju koji mora biti raspisan u roku od 30 dana od dana njezinog imenovanja vršiteljicom dužnosti.

– Prerano je govoriti o tim planovima. Neka protekne ovo vrijeme, pa ćemo na jesen, kada prođu vrućine, biti hladnije glave – zaključila je Tanja Radić Lakoš koja je cijeli svoj dosadašnji radni vijek provela na VUŠ-u, prvo kao asistentica, potom predavačica, viša predavačica, zatim pročelnica Odjela menadžmenta, a posljednjih pet godina i kao prodekanica za nastavu.

Dok ne odluči hoće li se natjecati, za Šibenski portal govori o zadacima koji je čekaju u novoj ulozi.

– Preuzela sam funkciju vršiteljice dužnosti dekana i na meni je sada da napravim sve kako bi sustav dalje funkcionirao kako treba i kako bi se svi procesi dalje neometano odvijali. Moramo osigurati sve da jesenski upisni rok teče bez zadrške, kao i prijave za specijalističke studije, obrane diplomskih radova i ostale najvažnije stavke što se tiče studiranja – izjavila je Radić Lakoš.

Paralelno s upisima na VUŠ, nastavlja se i druga faza uređenja i dogradnje zgrade Veleučilišta na Baldekinu te početak izgradnje ‘kampusa’ na Baldekinu, odnosno prenamjene bivše vojarne na Palacinu u suvremeni studentski dom i menzu.

– Veliki su to procesi i zahvati, i riječ je o višemilijunskim projektima. Finaliziramo nadogradnju zgrade VUŠ-a i u interesu nam je da što prije dobijemo te prostore, radimo i knjižnicu iznad dvorane OŠ Tina Ujevića gdje smo morali financijski dodatno intervenirati budući da je prokišnjavala dvorana škole. Također, pred potpisivanjem smo ugovora s izvođačem radova za Palacin i konačno krećemo u realizaciju tog projekta. Isto tako, izmjenom Zakona otvorio se prostor za dodatni angažman novih vanjskih suradnika s kojima ćemo sklopiti ugovore o djelu, a VUŠ će zaposliti i dva nova asistenta iz područja ekonomije i turizma, odnosno informatike – dodaje v.d. dekana VUŠ-a.

Fokus će joj tijekom tri mjeseca, koliko joj traje mandat za vršiteljicu dužnosti, biti i na jačanju znanstvene uloge Veleučilišta koji priprema i papirologiju kako bi stekao uvjete za upis u Upisnik znanstvenih organizacija. Tu je i organizacija četvrte međunarodne konferencije ‘Izazovi današnjice’ za kojom vlada veliki interes.

Radić Lakoš široj je šibenskoj javnosti postala poznata prije šest godina kada se kandidirala za šibensku gradonačelnicu iz redova Nezavisne liste Loza. Potom je prešla u redove HDZ-a, a sada se nalazi na mjestu HDZ-ove potpredsjednice Županijske skupštine.

Inače, nakon što je Malenica razrješen dužnosti dekana, automatizmom su prestali i mandati njegovih prodekana, pa sadašnja v.d. može predložiti Stručnom vijeću VUŠ-a imenovanje svojih najbližih suradnika. Što se, pak, Malenice tiče, ode li iz ministarske fotelje, čeka ga siguran posao na šibenskom Veleučilištu, i to na mjestu višeg predavača.

Malenicu još samo Sabor treba amenovati za ministra, a evo tko će biti novi dekan Veleučilišta u Šibeniku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.