TEF ne ide u stečaj, račun koji je prijavila Fina ne koristi se 18 godina

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo odbacila je danas prijedlog Financijske agencije od 18. svibnja ove godine za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom TEF d.d. Šibenik.

Kako stoji u obrazloženju tog rješenja Trgovačkog suda, iz izvješća Radojke Danek, privremene stečajne upraviteljice proizlazi da je evidentirani iznos neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 7.561 dan na žiro računu stečajnog dužnika evidentiran na računu po kojem dužnik ne posluje i koji je zatvoren temeljem zaključka Vlade Republike Hrvatske od 12. veljače 1998. godine te omogućeno stečajnom dužniku otvaranje novog žiro računa na kojem ima 93.230,24 kune.

Slijedom navedenog sud je utvrdio da stečajni razlog u odnosu na ovog dužnika nije ni postojao, budući da je podnositelj podnio prijedlog na temelju stanja na žiro računu zatvorenom više od 18 godina, a pri tome dužnik ima aktivan račun koji nije blokiran.

Utvrdivši da nisu ostvareni uvjeti iz odredbi čl. 5., 6. i 7. Stečajnog zakona potrebni za otvaranje stečajnog postupka, Trgovački sud u Zadru odbacio je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka u šibenskom TEF-u.

tef sibenik iz zraka4

– Područje TEF-a će puno brže biti valorizirano u smislu početka gradnje, nego što se to očekuje. Zadovoljan sam što je Trgovački sud danas odlučio da od priče o stečaju TEF-a nema ništa. Mi smo već sa Lloydom u intenzivnim kontaktima, potpisat ćemo najvjerojatnije ugovor sa Društvom urbanista Europe, koje će izraditi urbanistički plan za rješenje TEF-a. Isplatili smo, dakle, digli založna prava sa velikog dijela zone TEF-a. Od sada TEF će vrlo brzo ulaziti u funkciju, kazao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.