Temperature u minusu, cijene na pijaci u vrtoglavom plusu: Šta bi oni, da mukti dilin na ovon ledu?!

Prazna šibenska pijaca posljednjih dana doista je rijetkost, a ni danas nije bilo drugačije. Naišli smo tek na nekoliko štandova i izrazito visoke cijene, kao da je srce sezone.

– Svo zelenje je po 20 kuna kil- brokul, salata, kaul i blitva. Cijene su više radi leda, a ovo je roba u rezervi. Sve smo pobrali prije i uskladištili.  Sad ionako neman šta brati jer je led ‘pobra’ sve, uništeno je sve što smo zasadili, pojašnjava nam Rade koji je u punoj opremi sa suprugom došao na posao.

pijaca-ponuda-9117-3

Naime, visina cijena ne treba ni čuditi jer, kaže gospođa koja je htjela ostati anonimna, ‘trgovački centri naplaćuju po komadu’.

– Digla sam cijene jer je led uništio sve, al jako me živciraju trgovački centri. Ljudi se čude kad je kod nas nešto skuplje, pa hrle tamo ko ovce, da opostite. Prvo domaće je, a drugo centar naplaćuje po komadu, a ne po kilu. Vi sad dođete po salatu i platite osan kuna jednu glavicu. Pa jel vi znate kolko ta glavica ima? Ako ima 30 deka, to je super. I sad računajte kolko je kil. Pa tribamo i mi od nečega živit, govori.

pijaca-ponuda-9117-5

S voćem pak, druga priča. Cijene su ostale iste, no trgovkinja nam priča da kolega ima malo jer se boje leda.

– Mi radimo ko i obično, nema nikakvih promjena. Nije meni ovo prva zima, pa da san iznenađena. Prošla san već 20 zima, i kod mene je uvik tako. Kakve su bile cijene prije takve su i sad, pojašnjava nam Ana.

pijaca-ponuda-9117-2

Kako obilazimo štandove, sve više se osjeća nervoza i ljutnja, a dok neki odbijaju razgovarati, drugi govore o razlozima ‘smrzavanja’ na čak -1 Celzijevcu.

– Znaš zašto san došla? Jer moran. Viruj mi, volila bi stat kući i odmarat se dok ne prođe ovaj led, al moran radit. I naravno da san digla cijene, biž ća, zazeble su mi noge i ruke. A šta bi oni, da mukti dilin na ovon ledu?! Nema robe na ovin temperaturama, trčali smo prije da sve uspijemo nabavit. Šta da kažen, jako je loše i ne znan kako ćemo se izvuć iz ove situacije, zaključuje Nada.

pijaca-ponuda-9117-4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.